shutterstock
StoryEditor

Keď prichádzajú deti, nemusí odísť sex! Tipy, ako vrátiť váš milostný život do poriadku

27.11.2019, 12:00
Vzťahy
Príchod detí obráti väčšinu rodinných poriadkov hore nohami. Milostný život rodičov sa tak ľahko dostane na vedľajšiu koľaj a môže sa zdať, že romantické i vášnivé chvíle budú musieť rodičia oželieť.

1. Chváľte sa a maznajte sa

Kameňom úrazu každého milostného života je, ak vedľa seba partneri začnú žiť ako brat so sestrou. Takže aj keď vám zo starostlivosti o deti a domácnosť ide hlava vybuchnúť, snažte sa s partnerom hovoriť aj o iných veciach. Hovorte o svojich pocitoch a túžbach a nevynechávajte samozrejme ani tie sexuálne, ako píše idnes.cz. Bavte sa o svojom zmenenom libidu, o svojom tele a nezabudnite samozrejme ani na chválenie a komplimenty.

Najmä ženy si po tehotenstve a pôrode často už nepripadajú atraktívne, partneri by ich preto mali presvedčiť o tom, že sú pre nich stále príťažlivé. Chvála a komplimenty by samozrejme mali padať aj na hlavu muža.

Nezabúdajte ani na fyzický kontakt, ktorý vo vás môže ľahko zhasnutú túžbu zase zažať. Bozky, hladenie, objímanie a maznanie nie sú len pre čerstvo zamilované páry, objavte znovu ich sexuálny náboj.

2. Choďte spať spoločne

Nečakajte, že na vás bude manžel natešený čakať hodinu, kým nedožehlíte bielizeň a nepripravíte desiaty pre deti do školy. Najskôr bude frustrovaný, potom naštvaný alebo otrávený a nakoniec samozrejme zaspí. Keď potom konečne prídete natešená do postele vy, bude vás namiesto zmyselnej iskry v jeho oku vítať hlasné chrápanie.

Matky majú občas tendenciu sa pre rodinu "obetovať" a snažia sa byť perfektnými matkami s perfektne upratanou domácnosťou. Zabudnite na to, vy aj váš partner budete oveľa spokojnejší, ak budete chodiť v pokrčených tričkách, ale s pocitom, že ste aj s tromi deťmi jeden pre druhého sexi a žiaduca.

3. Plánujte

Divoký vášnivý sex na exotickom mieste môžete sledovať na videu, lebo vo vašom živote s deťmi na neho už nie je priestor. Naučte sa so sexom zaobchádzať rovnako ako s ďalšími položkami v diári - skrátka si ho začnite plánovať. Berie babička vnúča na hodinovú sobotňajšej prechádzku? Namiesto prípravy obeda si naplánujte radovánky v spálni. A na obed si potom môžete so spokojným úsmevom na tvári dôjsť do reštaurácie, alebo si ho objednať domov.

Ak máte pocit, že by sa sexuálny život nemal príliš spútavať plánovaním a očakávaním, potom vám nezostáva, než si zohnať stráženie na celý deň alebo víkend.

Ak nemáte pre svoje dieťa stráženie, môžete ich aspoň skúsiť na hodinku rozptýliť sledovaním obľúbenej rozprávky. V tom prípade ale nezabúdajte na bod č. 4.

4. V spálni sa zamknite

Ak sa vaše deti už samostatne pohybujú po byte či dome, je načase dať kľúč do dverí spálne. A tiež ho používať. Veľa rodičov už zažila, ako dieťa pricupká priamo vedľa manželskej postele v tom najlepšom. Občas tiež začne plakať, pretože si myslí, že sa bijetealebo si vzájomne ubližujete. Každopádne v tú chvíľu sa chvíľka praktického nácviku mení v teoretickú hodinu, kedy budete dieťaťu osvetľovať, čo a prečo vlastne v tej posteli vyvádzate.

5. Privstaňte si

Podľa výskumov sú muži naladení na sex skôr ráno, zatiaľ čo ženy na neho majú väčšiu chuť večer. Ale ráno si rozhodne môžu zamilovať oba dva, obzvlášť ak má vaše dieťa predvídateľné biorytmy. Nastavte si budík (tichý, aby nebol počuť až do detskej izby) na pol hodiny dopredu a hneď sa začnite s partnerom maznať. Je to lepšie a

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 07:38