shutterstock
StoryEditor

Máte pocit, že nemilujete samú seba dostatočne? Zmeňte tieto veci a výsledok sa dostaví okamžite!

06.11.2019, 13:00
Vzťahy
Kto vyžaruje sebalásku, ten dostáva oveľa viac lásky späť. Nie každému sa však vo víre všedných dní darí myslieť na seba a mať sa dostatočne rád. Ľahko to môžete zmeniť. Tak poďte na to!

Uvedomte si svoje priania
Čo vlastne chcete? Aby ste to zistili, spíšte si zoznam 30 vecí, ktoré by ste radi robili. Povolené je úplne všetko, od nakupovania až po spánok. Má to len jediné pravidlo – tých 30 vecí si musíte napísať. Privedie vás to k tomu, aby ste sa svojimi prianiami zaoberali dlhšie. Potom budete oveľa lepšie vedieť, čo by ste pre ich naplnenie mohli urobiť.

Začnite si viac dôverovať
„To nedokážeš! To sa nedá! Nemáš šancu!“ Tiež občas od svojho okolia počujete podobné slová? Takýmito vetami sa nechávame ovládať všetci. Keď si totiž tieto myšlienky pripustíte, stanú sa vašou súčasťou. Ale je možné ich vypnúť, odstaviť. Povedzte si, že to skrátka dokážete, a to po svojom. Nezabúdajte sa pritom pochváliť za každý, hoci aj malý úspech. Vaše podvedomie sa „preprogramuje“ a sebavedomie bude pomaly narastať.

Robte to len pre seba
Často robíme veci pre iných, ale vnútorne s nimi nie sme stotožnení. Naozaj chcete schudnúť, pretože sa cítite nepríjemne, alebo preto, že spoločnosť má iný ideál krásy? Chcete meditovať, pretože je to pre vás dobré, alebo preto, že je to moderné? Ak si vyberiete zámery, ktorými chcete niekomu niečo dokázať alebo niečo prezentovať, skôr či neskôr ich pustíte, lebo vám chýba skutočná vnútorná motivácia. Preto by ste sa mali pýtať sami seba: Pre koho to robím? A potom svoje plány zladiť so sebou samým/samou.

Pripustite si aj zlyhania
Je dôležité odpustiť si, že ste zlyhali – či už dnes alebo v minulosti. V našej spoločnosti vládne odpor k slovu zlyhanie. No je úplne v poriadku robiť chyby, nepočúvať vnútorný hlas, zablúdiť na svojej ceste. Neodsudzujte sa za to! Najväčšie chyby vás posúvajú ďalej a možno spätne zistíte, že to boli najcennejšie dary vo vašom živote.

Myslite pozitívne
Snažte sa na každej neobľúbenej úlohe nájsť niečo pozitívne. Buďte kreatívni v hľadaní týchto plusových argumentov. Tiež hľadajte vždy niečo pozitívne na ľuďoch, ktorí vám nie sú sympatickí, či na nepríjemných situáciách hľadajte to, čo vám dali.

Užívajte si okamihy šťastia
Buďte pozorní k nenápadným veciam, ktoré vám urobia radosť. Ovoňajte kvitnúce kvety, vychutnajte si kocku čokolády alebo šálku kávy. Ak dokážete oceniť tieto malé okamihy šťastia, zlepšíte svoj celkový pohľad na svet.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:55