shutterstock.com
StoryEditor

TOTO nerobte svojmu mužovi, ani keď ste tesne po pôrode

28.10.2019, 13:00
Vzťahy
Všade sa hovorí o tom, ako sa má pristupovať k ženám – čerstvým mamičkám. Chodiť okolo nich po špičkách, pomáhať im, tolerovať výkyvy nálad či kruhy pod očami. Ok, ale kde zostali muži? Aj im sa všetko zmenilo hore nohami a navyše si ich už vôbec nikto nevšíma. Ak chcete, aby vám bol oporou a rád za vami utekal domov z práce, týchto 10 vecí mu nerobte. Ani keď ste čerstvá mama.

1. Ste celý týždeň v jednom vyťahanom tričku, s fľakmi od mlieka

Nemáte čas sa prezliecť, chodíte v špinavých veciach, v ktorých prípadne aj nocujete. Jasné, s malým bábom to nie je žiadna sranda, ale odtiaľ potiaľ. Skúste si zachovať aspoň trochu normálnosti a prezliekajte sa do čistých vecí.

2. Vlasy si umývate len raz do týždňa

Mastné vlasy v drdole, to je špecialita, ktorú robí veľa žien na materskej. Aká-taká starostlivosť o základné veci by mala byť samozrejmosťou. Niektoré si na tento režim zvyknú a vyznávajú ho aj keď už je dieťa odrastenejšie. A potom sa začne muž obzerať za inými...

3. Aj po šestonedelí odmietate sex alebo akúkoľvek intímnosť

Veľa z nás stratí chuť na sex na niekoľko týždňov po pôrode. Niektoré na celé mesiace či dokonca roky. Mužovi sa však s hormónmi nedeje nič a tak je jasné, že keď vidí, že ste sa už dali ako tak dokopy, začne od vás intímnosti očakávať. Je voči nemu nefér zahriaknuť ho, nech si to vyrieši sám. Mali by ste tento problém riešiť spoločne, pretože, veľa krát o problém skutočne ide.

4. Stále hovoríte len o bábätku, neopýtate sa ho, aký mal deň

Aj on príde z roboty unavený, možno mu niečo nevyšlo, možno sa z niečoho teší. Mali by ste sa o jeho život zaujímať a nevyčítať mu, že mešká z práce. Jednoducho je to tak, vy ste doma a on pracuje, je to to isté, ako keby vám on vyčítal, že ste doma celé dni.

5. Vôbec nevaríte ani neupratujete

Nikto nečaká, že pri malom dieťati budete mať doma luxusný poriadok, ale naozaj týždňové plienky váľajúce sa kade tade a kopy riadu so zvyškami jedla nie sú to, čo by vytvorilo príjemnú atmosféru. Taktiež aspoň sem tam navariť aj niečo pre muža prispeje k tomu, aby vás vnímal ako normálnu ženu, nie len matku na plný úväzok.

6. Hanbíte sa požiadať o pomoc rodinu

Od neho chcete niečo sústavne, zatiaľ čo pred rodičmi sa tvárite, že všetko zvládate ľavou zadnou. Skúste požiadať aj rodinu sem tam o výpomoc, jeho aj seba tým odbremeníte, čo pomôže v celkovej atmosfére doma.

7. Stále jete za dvoch – veď predsa dojčíte

Uplynul už nejaký ten mesiac od pôrodu, no ručička váhe sa stále nehýbe smerom dole. Bolo by fajn dostať sa do pôvodných koľají, začať cvičiť či lepšie jesť, nech ste taká, ako kedysi. Potešíte tým nie len muža, ale hlavne seba.

8. Chcete, aby sa úplne vzdal svojich záľub

Vymýšľate len program vhodný pre bábo, od prechádzok cez materské centrum. Opýtajte sa niekedy aj jeho čo by chcel robiť a pridajte sa aj s dieťaťom, nebojte sa, zvládne toho veľa, aj futbalový zápas. A ak nie, tak odídete domov a JEHO TO NECHÁTE DOPOZERAŤ. On potom na oplátku rád urobí niečo také pre vás.

9. Zaspávate s bábom a nie s ním

Každá mama chce občas spať pri svojom bábätku a je to normálne. A každý muž chce občas spať pri svojej žene a tiež je to normálne. Nevystrnaďte ho do inej izby, spávajte spolu.

10. Nedovolíte sa mu postarať sa o dieťa po svojom

Nevie prebaliť tak šikovne, pri kŕmení je nemotorný a vám pri pohľade na to vlasy dupkom vstávajú. No a čo! Nech sa to pekne naučí. Bude sa cítiť potrebný a že vás dokáže v prípade núdze nahradiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 21:21