shutterstock.com
StoryEditor

S týmito radami bude váš sex dobrý. Aj keď máte malé deti

28.05.2019, 11:25
Vzťahy
Hocikedy a hocikde... tak to bolo pred tým, než ste sa rozhodli mať deti. Teraz je všetko ináč a sex sa stal doslova plánovanou činnosťou.

Deti sú spoľahlivou antikoncepciou, iste ste už tento výrok veľa krát počuli. Keď sa nám narodia, táto bežná aktivita, ktorú sme robili kedykoľvek sme dostali chuť sa zmení na činnosť, ktorú musíme tajiť a plánovať.  Činnosť, ktorá sa veľa krát aj napriek plánovaniu neuskutoční. Lebo ešte nezaspali. Lebo ochoreli. Lebo sme zaspali skôr než ony. Ich prvé mesiace života väčšinou ani nemáme veľa energie a chuti, no keď trošku podrastú, táto oblasť partnerského života  by sa mala dostať do normálu. Čím skôr, tým lepšie. Lenže, ako to docieliť, keď sú všade? Keď je ich plný dom, vstávajú spolu s nami a chodia spať spolu s nami? Musíte, jednoducho musíte to nejak dať! Jednak je to vaša prirodzená potreba, jednak je to jeho potreba a keď nebudete pravidelne sexovať, je to začiatok konca. Je len vo  vašich rukách aký systém si nájdete, rozhodne ho však nájdite, pretože deti budete mať doma ešte pekne dlho.

Nerozmýšľajte príliš

Obaja ste doma, dieťa sa pokojne hrá vo svojej izbe, tak prečo nevyužiť tých pár minút? Že sa to nehodí? Že by mohlo niečo začuť? Odpracte sa niekam, kde sa môžete zamknúť a choďte na to. Nemusíte zrovna vrieskať a nemusí to trvať pol hodinu. Aj rýchlovka v kúpeľni je lepšia, ako nič.  Nemusíte cítiť vinu ani hanbu. Veď predsa utužujete svoj vzťah.

Nečakajte, kým odídu na víkend k babke

Pretože na neho možno vôbec neodídu. Možno do víkendu ochorie dieťa alebo babka. Môže sa stať čokoľvek, takže, keď vám v stredu povie, že má chuť, neodbite ho vetou „počkaj do soboty.“

Načapali vás? No a čo!

Stalo sa to snáď každému z nás. Buď rodičov pristihol priamo pri čine alebo aspoň počul rachot a hlasné vzdychy zo spálne. Bolo to poriadne nechutné a máme z toho doživotnú traumu. Ale prežili sme to a vďaka tomu vieme, že naši rodičia boli normálni a zdraví ľudia. Prežijú to aj vaše deti, ak sa niečo také náhodou stane. Bude to síce chvíľku trápne pre obe strany, ale tak čo – to je život.

Plánovanie zabíja

Písala som, že sex, keď už máte deti je plánovanou činnosťou. No netreba to preháňať. Má to byť spontánna vec, na ktorú máte obaja chuť a vždy je lepšie to robiť neplánovane a s chuťou, aj keď sú deti vedľa v izbe, ako keď všetko premyslíte do posledného detailu. Decká dáte k susede, navlečiete si sexi bielizeň a otvoríte dobré víno... čo z toho, keď vlastne momentálne nemáte chuť?  

Nefantazírujte

Spomínate na vaše vášnivé premilované noci z čias, keď ste boli čerstvo zaľúbení? Sex trval celé hodiny, bol nabitý vášňou a energiou a bolo to posledné čo ste robili pred spaním a prvé, čo ste robili po zobudení? Super. Lenže teraz to už tak nie je. Váš sex trvá iba niekoľko minút, musíte sa skrývať pred deťmi a často sa pri tom ani nebozkávate. Je to iba akési ukojenie potreby, málokedy nežné milovanie. Vitajte v realite! Takto vyzerá sex väčšiny ľudí, ktorí sú spolu už roky a majú doma deti. Ale to nevadí, pokým pravidelný sex je, všetko je v poriadku.

Berte to s humorom

Stane sa, že sa vám konečne podarí nájsť si chvíľku no a v tom najlepšom sa to pokazí. Bábo začne z ničoho nič plakať, dcéra vám zrazu akútne niečo potrebuje povedať, syn si pred domom rozbil koleno a vy začujete strašný plač... Nezúrte! Nikto vám to nerobí naschvál. Skúste to obrátiť na žart a majte na pamäti, že je kopec párov, ktoré spolu už ani nespia, kým vy sa o to v týchto neľahkých časoch aspoň pokúšate :o).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:16