pexels.com
StoryEditor

TOTO mu už neodpúšťajte!

17.05.2019, 15:30
Vzťahy
My tu v redakcii máme na to jasný názor. Žena zrelá na vzťah nerieši malichernosti a mužovi nevyčíta každú hlúposť. Ale odtiaľ - potiaľ. Platí aj to, že zrelá žena si nedá skákať po hlave. A hranica medzi tým, čo je v poriadku a čo nie, je niekedy veľmi tenká.

Nechce SA VIAZAŤ 
Iste, takí nás na začiatku HROZNE bavia. Slobodomyseľní, rozlietaní na každú stranu, nevyspytateľní. Zažívame s nimi to, čo so žiadnym iným, nemajú vzťah k peniazom, k šetreniu, žijú tu a teraz, všetko prežívajú veľmi intenzívne a dennodenne nás prekvapujú spontánnosťou. Aké sedenie pred telkou? Aký víkend doma na záhrade? Všetko je super, všetko má štýl, všetko je v pohybe a hlavne, nezáväzne. Rád sa stretne aj s vašou rodinou, rád sa ukáže, že ho milujete, máte rada alebo ste do neho zbláznená. Ale zas, aby sa zúčastňoval pravidelných rodinných návštev, obedov alebo osláv malých synovcov, to nie. To mu nevonia. To nie je jeho štýl. Príliš ho to zväzuje. On si chce robiť, čo chce... V prípade, že máte ten istý prístup k životu, je to fajn. Ale ak vyznávate taký ten klasický postup, že najskôr randenie, potom vážnejší vzťah, postupné plánovanie budúcnosti, svadba, deti – narazíte. A najhoršie je, ak narazíte až v momente, keď čakáte jeho dieťa. Viete si predstaviť, čo všetko vás s ním čaká/nečaká? Preto majte oči, uši otvorené od začiatku. Nehádžte nad jeho výrokmi o tom, ako by neprežil v normálnom vzťahu ani deň, rukou, že veď on sa zmení. Nezmení. A vám ostanú len oči pre plač. Odpútajte sa od neho skôr, ako vás celá tá aférka bude ešte roky potom bolieť.

happy couple pexels.com

Nezarába
Je to epidémia. Je ich stále viac. Nie takých, ktorí stratia prácu, pár mesiacov stoja, lebo hľadajú a hľadajú, až sa niekde pichnú, aby mali z čoho živiť seba aj rodinu. Pred takými klobúk dole. Aj pred takými, čo ťahajú v dvoch robotách, akýchkoľvek, aby decká mali tenisky, mohli chodiť na krúžky a aby sa nemuselo stále krčiť plecami, že nemáme na to. Lenže sú tu muži, ktorým sa prosto robiť nechce. Nechce sa im chodiť do roboty, ohŕňajú nos nad výškou výplaty, nad tým, že by museli dochádzať. Prekážajú im ľudia, prekážajú im šéfovia, prekáža im pracovný čas. Leniví sú. Spoliehajú sa na váš príjem, na to, že to nejako utiahnete a ved nakoniec, až tak zle si nežijeme… Nie, nie, nie. Verte, že bez neho si budete žiť oveľa lepšie.

lazy man sleeping shutterstock.com

STE VŠETKO, LEN NIE TO, čím by ste mali byť
Zvykol si, že dokážete veci v rodine manažovať sama. Že tak nejako neviditeľne všetko funguje. Ale má pocit, že bez neho ste nula. Napríklad, keď sa ide na výlet alebo na dovolenku, všetko je pripravené, pobalené, len naložiť do auta alebo autobusu. Mám kamarátov, ktorí s nami trávili predlžený víkend v horách. Bolo leto, ale predpoveď počasia nebola bohvieaká, aj preto sme boli prekvapení, keď v sobotu vyšlo slnko a bolo celkom horúco. S tým však nerátala jeho manželka, lebo medzi svojimi v cestovnej taške nenašiel žiadne kraťasy. No a bol koniec dobrej nálady. Z poschodia, z ich izby, sa ozvalo: „Martááááááááá, ako si ma to zbalila???!!!“ A ona bežala od preliezačiek, kde lozila ich malá dcérka, aby sa mu ospravedlnila, aby si ho udobrila, aby len, preboha, nebola zlá nálada. Medzitým ich dcérka spadla z hojdačky, tá jej udrela priamo do hlavy, lebo sa nestačila pod ňou uhnúť, začala strašne, ale strašne plakať a do toho on ziapal: „Si normálna? Nechať decko samo na preliezačkách? Čo si to za matku? Fakt si bezo mňa taká nemožná?“ Marta strávila zvyšok výletu v tichu, klipkajúc očami, aby zadržala slzy a na zašívanie čela ich malej dcérky som ju viezla ja. Lebo jemu BOLO TEPLO… Spoznávate sa? Tak utekajte.

man yelling shutterstock.com

ŽIJE SI VIAC svoj život AKO VÁŠ
Samozrejme, nemôžete robiť všetko spolu. Ale nemôžete robiť ani všetko osobitne. Vzťah je živý spoločnými zážitkami, z ktorých sú potom spomienky, to vám potvrdí každá dvojica, čo spolu vydržala desaťročia. A tí, ktorým to skrachovalo, sa netaja, že ich rozdelili víkendy, ktoré si trávili každý po svojom. Možno poznáte fór, ktorý koluje o golfistoch, že buď sa venujú tomuto športu obaja vo vzťahu, alebo je istý rozchod… Je jedno, či je vášnivý golfista, rybár, tenista, bežec alebo zberateľ obrazov. Aj to je jedno, že je riaditeľ zemegule a mobilný telefón mu stále zvoní. Nerezignujte na trávenie spoločného času. Je jedno, či máte deti alebo nie. Nie je dôležité, či to bude jedno spoločné popoludnie alebo každý tretí večer. Hlavne sa spolu smejte, hovorte spolu a zažívajte! Ak to odmieta, dajte ultimátum. Bojujete o budúcnosť vášho vzťahu.

couple nature pexels.com

NEMÁ POTREBU SA O VÁS starať
Keď je chorý on, skáčete mu okolo zadku. Varíte polievku, robíte zázvorový čaj, prezliekate periny, vetráte spálňu, sťahujete filmy, ktoré chce pozerať, kupujete noviny. Keď ste chorá vy, nerobí nič podobné, ani polovicu z toho. Možno sa viac venuje deťom, lebo vy nie ste použiteľná, vezme ich na pizzu, na zmrzlinu... Ale nenapadne mu postarať sa. O vás. O svoju ženu. Naopak, ustelie si na gauči v obývačke, aby ste ho nenakazili… Nie, nie je to ok. A neospravedlňujte ho.

Deti NECHÁVA LEN NA VÁS
Slovo mama sa síce so slovom sama rýmuje, ale rozhodne nedovoľte, aby otec vašich detí netušil, čo jedia, čo si obliekajú, aký je ich večerný rituál, čo preberajú v škole a kde bývajú ich najlepší kamaráti. Treba od neho chcieť pomoc od narodenia, aj za cenu toho, že maličkému sa bude pri neopatrnom držaní hompáľať hlavička, alebo bude obliekanie trochu nemotorné. Keď si nevytvorí vzťah od začiatku, bude to potom náročnejšie. Nie, nie, nezmente sa na tie, ktoré svojich mužov pri nočnom kŕmení budia, aby bdeli s nimi. Ale nedovoľte, aby sa stal rodičom až vtedy, keď dievčatá začnú jazdiť na bicykli a chlapci začnú kopať do lopty. 

father with daughter pixabay.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:57