shutterstock.com
StoryEditor

Ako čo najlepšie zvládnuť rozvod?

16.05.2019, 14:00
Vzťahy
V jednom živote toho veľa prežijeme. Veľa pekného... ale sú situácie, ktoré aj keď ich odmietame a nechceme, stanú sa. Niektorým všetky a iným niektoré. Potrebujeme prostriedky a vedomosť, ako sa s nimi vyrovnať, popasovať, aby nás neprevalcovali.

Rozvod
Dospeli ste do štádia, keď viete, že ďalej to už nejde. Nemyslíte na deti, na to, že máte spoločný dom, hypotéku, priateľov, rodinu. Už sa pri ňom nemôžete ani nadýchnuť. Máta vás otázka – ako som si ho mohla vziať za muža? Rozvod však nie je len ukončenie nejakej životnej etapy – má následky pre vás, vaše deti a blízkych – duševné, finančné, sociálne. Väčšinou to nie je pekné...

Čo žena vtedy prežíva?
Bolesť z nás kričí a akoby srdce krájali na tenké plátky... To som čítala o rozchode a presne to som cítila. Prežívate obrovskú vinu za zlyhanie, neschopnosť udržať vzťah, rodinu. Vnímate seba a svoje emócie hnevu na neho aj na seba, neschopná odpustiť. Kladieme si veľa otázok: Čo sa stalo? Čo som urobila zle? Čoho bolo málo? Opakovane sa vraciate ku všetkým situáciám, rozhodnutiam, scénam spoločného života. Ale to nepomôže!

Ako sa z toho celého nezblázniť?
Keď sa končí vzťah, má to svoje fázy. Ak ste prešli ľútosťou zo straty, dobre ste si poplakali, ponadávali a vyburcovali sa hnevom, posuňte sa do hľadania vlastnej identity bez neho a vášho vzťahu. Nájdite seba – ženu, matku, úžasnú osobu, ktorou ste!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 07:01