láskapixabay.com
StoryEditor

Profesionálna dohadzovačka: Láska praje aktívnym a odvážnym

11.03.2019, 13:18
Vzťahy
Spamätať sa z ťažkého rozchodu nebýva ľahké. Pokiaľ ale nechcete ostať už navždy sama, musíte opäť do spoločnosti, najlepšie s priateľmi, ktorí vám dodajú energiu a posmeliavás. Keď sa vám niekto zapáči, nebojte sa schôdzky, bez nej to nepôjde. Alebo sa zverte do rúk profesionálov, ktorí vás zoznámia s viacerými mužmi naraz.

Ako zistíte, že nastala tá pravá chvíľa vrátiť sa do hry? Psychológovia tvrdia, že jednoduchšie je zistiť, že ešte pripravená nie ste. Je to napríklad vtedy, keď vás myšlienka na rande vyslovene rozruší. Akonáhle sa vám však v hlave zahniezdi a nie a nie myšlienku na rande dostať z hlavy, dozrela chvíľa na stretnutie. Nemusíte do toho strmhlav, stačí krôčik po krôčiku.

Prijmite pozvanie na večierky, prihláste sa na kurz kreslenia, skvelý je box aj horolezecká stena, choďte na koncert s najlepšou kamarátkou. Tam nie je núdza o mladých mužov. Žiadnou hanbou nie je ani zoznámenie cez agentúru alebo profesionálnu dohadzovačku. Za posledných 5 rokov vzrástol počet zoznámených párov cez agentúru na 19 %, minulý rok ich už bolo 34 percent.

Koľko percent dáva sprostredkovanému rande známa dokumentaristka DIANA FABIÁNOVÁ, ktorá organizuje zoznamovacie párty? „Veľa,“ povie s úsmevom. „Je to super pocit, keď vaše priateľky, známi, no i cudzí ľudia na nich nájdu svoje spriaznené duše a zmení sa im život k lepšiemu,“ hovorí. Na začiatku „párila“ len svoje kamarátky, no neskôr to prerástlo do profesionálnej organizácie. Na konte má desiatky šťastných párov, ktoré sa vďaka nej dali dokopy. „Spočiatku sme ich aj rátali, no potom sa nám to vymklo spod kontroly. Ľudia nedajú vedieť, že sa dali dokopy. Veľakrát sa to dozvieme náhodou. Viem o piatich deťoch, ktoré sú na svete cez nás,“ smeje sa. 

A aký najsilnejší príbeh lásky zažila? „Pre mňa je najsilnejší príbeh Eriky, lebo je to moja blízka priateľka už celých 32 rokov. Pomáhala mi na úplne prvej párty, nikoho nehľadala, vítala ľudí na bráne a tam stretla svojho životného druha. Celkom znenazdajky. Bola to láska na prvý pohľad. Z oboch strán. Teraz spolu žijú, sú do seba zaľúbení až po uši. Sú stvorení jeden pre druhého. Z tohto zväzku mám najväčšiu radosť.“ Slovenské ženy sú podľa nej pri nadväzovaní nových známosti konzervatívne „Chcú byť dobýjané a väčšina trvá na tom, aby to bol muž ten, kto spraví prvý krok,“ vysvetľuje. „Množstvo mužov s tým však má problém. Strach z odmietnutia je silný, rovnako obava z toho, že nevedia ako na to a strápnia sa svojou neohrabanosťou. Nároky sú vysoké, zoznamovanie s neznámymi ľuďmi obtiažne, času je málo, ostych veľký. No láska praje aktívnym a odvážnym. Aj zoznamovanie a randenie treba trénovať. A kto trénuje, skúša, ide s kožou na trh, má šancu nájsť partnera rozhodne skôr než ten, kto pasívne čaká doma za záclonou.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:20