dreamstime
StoryEditor

Zachráňte vzťah seriálmi

12.08.2018, 13:00
Vzťahy
Ide to s vaším vzťahom z kopca? Nemáte si už čo povedať, nemáte spoločné hoby a ste už iba spolubývajúci? Naordinujte si seriálovú terapiu. Fakt funguje!

Vyskúšala som ju aj ja a musím povedať, že nič lepšie som nemohla urobiť. Dovolím si tvrdiť, že seriály mi zachránili manželstvo! Boli sme v štádiu, keď sa večer každý z nás zašil s telefónom v ruke do svojho sveta. Dieťa konečne zaspalo a obaja sme potrebovali relax. Iste, lepšie by bolo vypadnúť na spoločnú večeru, no keď máte v postieľke trojročné decko, nedá sa. A aj keď sa nám to občas podarilo, uvedomila som si, že aj na tej večeri každý čumíme do svojho mobilu. Proste, už nebolo o čom... Potom sa ma raz kamarátka opýtala, či pozerávam na HBO Perníkového tata. Načrtla mi, o čo tam ide, a prepadla ma zvedavosť. Vždy sme totiž mali radi dobré filmy. Povedala som o seriáli svojmu mužovi a pozreli sme si prvú časť. Tá nás až tak neoslovila, ale vyskúšali sme druhú, tretiu... a o pár dní sme si uvedomili, že sme v tom! Namotali sme sa a celý deň sa tešili, že večer, keď uspíme syna, ľahneme si spolu na gauč a budeme pozerať. A po pozeraní ešte diskutujeme o tom, čo sa v epizóde udialo. Vzťah razom dostal inú tvár. Už sme neboli pár, ktorý každý večer len tak nejako prežije, ale získali sme spoločnú činnosť, na ktorú sme sa obaja tešili. Činnosť, pri ktorej sme boli len my dvaja a bol to iba náš čas. Keď sa seriál skončil, dostal muž od kamoša echo, že treba vidieť Raya Donovana. Wau! Ešte lepší seriál, mužovi som dokonca kúpila tričko s podobizňou drsného Raya, hlavného hrdinu. Náš večer sa vždy začína mojou otázkou: „Tak čo, stiahol si už?“ Večer si spolu nachystáme seriálové jedlo (olivy, čipsy, prosecco a syr) a už fičíme. Dnes to už síce nie je Ray Donovan, ale The Affair. Možno si poviete, že je to hlúpe, že je to plytvanie časom, ale naozaj to funguje. Veď čo by sme ináč robili? Bezcieľne sa túlali po internete? Prehodili pár prázdnych slov? Pozerali v telke niečo z výživnej domácej tvorby? Nech si hovorí kto chce, čo chce, seriálová terapia naozaj funguje.

Seriálová nevera
Mali sme rozpozeraný český seriál Až po uši. Pozreli sme si dve časti a keď sme mali ísť pozerať tretiu, mužovi zazvonil telefón. Volal mu kamarát, s ktorým sa dlho nevidel, že je v meste a či nevybehne na drink. A on išiel, veď čo. No a ja som zostala doma, dieťa uspaté a čo s načatým večerom? Tak som si pozrela diel bez neho. A potom aj ďalší. Vedela som, že pácham niečo zlé, čo ho vytočí, ale aj tak som to urobila. A na druhý deň som sa mu aj pochválila! To ste mali vidieť tú scénku. „Ako si mohla? Prečo si to urobila? Teraz si to pekne dopozeraj sama! Ale rýchlo, nech môžeme začať pozerať niečo iné! Ja už ten seriál nechcem ani vidieť!“ Taká bola reakcia môjho muža. Veru, mala som výčitky svedomia a zavrela som sa do spálne a ešte v tú noc seriál dopozerala sama. Našťastie, mal iba desať epizód. Takú chybu už nikdy nezopakujem a viem, že ani mne by sa nepáčilo, keby si zopár častí pozrel bezo mňa. Je to zrada.

Lepší ako film
Seriál má na rozdiel od filmu pre rodičov a pracujúcich ľudí ideálnu minutáž. Film trvá aj dve hodiny a keď sa vám podarí uspať potomka o deviatej večer, je pomaly pol desiatej, kým začnete pozerať. Jedna časť seriálu trvá maximálne hodinu, takže o pol jedenástej ste v posteli. Ak by ste každý večer začali pozerať nejaký film, tak by ste sa pred polnocou do postele nedostali, čo je pre veľa ľudí neskoro. Tiež by bol problém zháňať každý večer dobrý film a možno by väčšina, ktoré ste si pozreli, bola hlúposť alebo by sa nepáčil jednému z vás, a toto nechceme! Musí vás to baviť oboch. Ak sa na nejaký seriál namotáte obaja, bude vás už asi oboch baviť do konca. A kým si pozriete všetky epizódy, máte program minimálne na mesiac! Samozrejme, môže sa stať, že natrafíte na seriál, ktorý vás jednoducho baviť nebude. Aj nám sa to už stalo. Po tretej epizóde však už človek vie, či áno alebo nie. Pozor! Sú vynikajúce seriály, ktoré sa naozaj rozbehnú až po tretej časti, takže to nikdy nezabaľte hneď po prvej. Dobrých seriálov je, našťastie, v poslednom čase veľa, takže aj prognóza môjho vzťahu je dobrá :-).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 15:01