V spokojnom vzťahu nechýba intimita, láska a náklonnosť a spoločná zábava.pixabay.com
StoryEditor

Sex na prvom rande? No a čo!

20.07.2018, 11:22
Vzťahy
Celý život počúvam, že najskôr by sa malo randiť, tváriť sa záhadne a nedostupne, a až potom vliezť s chlapom do postele. Nikdy som však nepochopila prečo.

Oba moje dlhoročné vzťahy (prvý 5 a druhý 11 rokov) sa začali sexom. Obaja muži sa mi totiž od začiatku veľmi páčili a v podstate už pred tým, než sme išli na rande, som s nimi chcela mať sex. Z videnia sme sa poznali a pokukovali po sebe nejaký ten týždeň. Príťažlivosť bola silná, chémia fungovala na plné obrátky, tak prečo robiť okolo toho zbytočné divadlo? Po krásnom celovečernom rande a prerozprávaných hodinách sme vhupli rovno do postele a prežili vášnivú noc. Zapadli sme do seba ako puzzle.

V oboch prípadoch z toho bola láska ako hrom a dlhodobý vzťah, ten druhý dokonca skončil manželstvom, ktoré trvá dodnes. Na naše divoké prvé rande s mužom radi spomíname a nikdy mu ani nenapadlo vyčítať mi, že „som mu dala hneď“. A nielenže som mu dala, o dva dni som u neho už aj bývala! Boli sme predsa dospelí a bolo to tak nejako pre oboch v tom momente prirodzené. Nechcelo sa nám po rande rozlúčiť a ísť každý k sebe do bytu, tak sme išli žiť spolu. A čo už máte robiť doma s mužom, ktorý vás brutálne priťahuje a ešte máte aj vypité? Vôbec to neľutujem.

Stretla som sa, samozrejme, s negatívnymi reakciami, najmä od žien. Že taký chlap si ma nebude nikdy vážiť, že to budem mať večne na tanieri, že si bude myslieť, že to tak robím bežne. Nestalo sa nič z toho. Možno by to tak bolo, keby tí muži neboli tí praví, ale oni boli, minimálne na nejakú časť môjho života. Ak by mal nejaký chlap tendenciu vykrikovať mi a sťažovať sa, že sme sa spolu vyspali na prvom rande, poslala by som ho kade ľahšie, pretože by som si myslela, že je to úplný debil. A s úplným debilom by som do postele na prvom rande určite nešla. Takže tak...

Kedy áno a kedy nie?
Týmto vás nenabádam, aby ste sa hneď vyspali s každým, s kým idete von. Najmä, ak ste v štádiu zúfalého hľadania toho pravého, pravdepodobne chodíte na rande s každým, kto vás pozve. Alebo chodíte na rande cez internet, keď fakt netušíte, kto príde. Aj keď sa vám chlapík fyzicky až tak veľmi nepáči, poviete si, že veď uvidíte, čo sa z neho vykľuje. A to je práve ten moment. Ak vás dotyčný nepriťahuje natoľko, že sa vám z neho trasú kolená, nerobte to. A nerobte to ani vtedy, keď rande nestálo za veľa. Ak vám hodiny neprešli ako minúty, ak ste sa spolu nesmiali, ak za vás nezaplatil účet a ak nemáte pocit, že tohto chlapa ešte musíte vidieť. A nerobte TO ani vtedy, ak máte pocit, že mu ide iba o TO.

Páči sa mi, ale...
Občas sa stane, že on sa vám páči, no vy jemu nie. A vycítite, že z jeho strany iskra nepreskočila. Nedávajte mu vtedy najavo, že ste sexuálne okamžite dostupná, nesnažte sa niečo si sexom dokázať. Pravdepodobne po takejto „ponuke“ skočí, ale na druhý deň nebudete mať ten krásny povznášajúci pocit a motýle v bruchu zo začínajúcej sa lásky, no bude vám zo seba zle. A on sa už aj tak neozve.

Sex po žúre

Keď sa vyberiete s kamoškami von a vo víre zábavy a alkoholového opojenia sa vám veľmi zapáči týpek pri bare, s ktorým prehodíte 5 viet a vám sa rozhorí srdce (a aj niečo iné), nie je to to isté. Ak skončíte v najbližšom hoteli, aute alebo dokonca na záchode, nečakajte, že raz bude otcom vašich detí. Ja totiž hovorím o normálnom, dohodnutom rande s niekým, kto sa vám NAOZAJ páči. Aj za triezva.

Stalo sa to, čo teraz?
Nič. Ak je to ten pravý, pôjde to samo. Ozve sa vám hneď na druhý deň a bude si to chcieť zopakovať. Väčšinou platí, že ak niekto tak veľmi priťahuje vás, priťahujete aj vy jeho. Chémia je chémia, dobre to tá príroda zariadila! Ak vy máte po tom rande a najmä po sexe pocit, že to bolo mega super, pravdepodobne to cíti rovnako aj on. Ak si dvaja navzájom voňajú, ťažko sa ubrániť. Máte sa na čo tešiť a určite si nič nevyčítajte. So zdôverovaním sa kamarátkam alebo kolegyniam však radšej počkajte.

Veta „vyspala som sa s ním na prvom rande“ znie ináč, ak to poviete o niekom, s kým to vyšlo a je z vás šťastný pár, ako vtedy, ak sa vám už neozve. A aj to sa môže stať, napriek tomu, že ste si úplne istá tým, že všetko klaplo na sto percent. Stále je tu možnosť, že je to chronický sukničkár a ozve sa, až keď budete opäť na rade. Alebo je ženatý. Ak sa vám niečo také náhodou stane, nemajte výčitky, najmä nie vtedy, ak ten sex naozaj stál za to. Pretože to sa zase až tak často v živote nestáva.

Môj tip: Bozkávanie odhalí veľa, je to taká malá skúška správnosti. Ak je vám bozkávanie s ním príjemné, je vášnivé a vy máte chuť „zájsť ďalej“, je TO ONO.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:52