pixabay.com
StoryEditor

Prečo muži podvádzajú? Šokujúce fakty o nevere, ktoré ste netušili!

11.07.2018, 13:51
Vzťahy
Ste presvedčená o tom, že ten váš vás miluje a vo vzťahu mu nič nechýba, logicky nemá dôvod podvádzať? Omyl!

Prisahať si pri oltári vernosť až do konca života? Krásny sľub, avšak podľa poslednej štúdie na univerzite v New Jersey, sa dá len ťažko splniť. Z ich výsledkov vyplýva, že až 56 % neverníkov je vo svojich vzťahoch spokojných. Aj napriek tomu udržujú mimomanželský pomer. Čo ich k tomu vedie?

Nevera ako spestrenie

Stereotyp je zabíjač vzťahu. Keď sa časom objaví v živote aj v posteli, je to pre niektorých začiatok konca. Hľadajú teda spôsob, ako „stojace vody“ trocha rozprúdiť. Zároveň chce oživiť city ku svojej polovičke. Trocha na facku, avšak ľudská povaha je už raz taká. Aspoň to tak tvrdí rodinná americká terapeutka Susan Mandel. Odborníčka na lásku tvrdí, že chvíľková skúška partnerky, vedie k uisteniu, že ženu, ktorú majú doma, si vybrali správne. Mužská logika!

Nevera je stávka na istotu

Myslíte si, že podvodníci si svoje milenky hľadajú v bare, pretože tam je veľa príležitostí na zoznámenie? Prekvapivo, je to pre chlapov veľmi zložité. Záletníci lovia na prebádanom území. V štúdií až 60 % priznáva, že sa dopustia hriechu s kolegyňou, susedkou alebo priateľkou z detstva. Skrátka s niekým, koho dobre poznajú.

Nevera ako afrodiziakum

Niekto by povedal, že ak chlap absolvuje „erotickú šichtu“ s milenkou, na manželský sex mu nezostáva síl a nastupujú výhovorky ako únava z práce, prechladnutie a podobne. Opak je ale pravdou. Psychológovia varujú, že ak muž podvádza, stáva sa na domácom poli podozrivo hyperaktívny. Nové a zakázané dobrodružstvo v ňom totiž stupňuje sexuálnu túžbu. Je ale dôležité dodať, že len na určitú dobu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:58