pixabay.com
StoryEditor

4 vety, ktoré vášmu partnerovi nikdy nehovorte

13.04.2018, 16:33
Vzťahy
Sú vety, ktoré by ste vo vlastnom záujme svojej láske nemali hovoriť, ani v afekte. Skutočne sa pri niektorých vetách oplatí zahryznúť si do jazyka.

Môjmu ex to nevadilo!

Táto veta je hotová katastrofa. O ex-partneroch sa jednoducho nehovorí. Ak to nie je nutné, mala by táto téma zostať tabu, ak to nijako neovplyvňuje váš vzťah. O bývalých sa nehovorí ani negatívne. Jednoducho nijak. Ak svojho partnera prirovnávate k vášmu ex, môže ho to veľmi nehnevať, zahanbiť a frustrovať. Nevinné prirovnanie môže pochovať váš krásny vzťah.

Tvoj kamarát je šikovný!

Možno si hovoríte, čo je na tom zlé. Všetci muži chcú, aby ste dobre vychádzali s jeho kamarátmi, nie? Áno, to je pravda, avšak nesnažte sa ich príliš vychvaľovať. Môžete vyvolať žiarlivosť. Rovnako to platí aj pri súrodencoch.

Nič nevieš vybaviť!

Frustrácia je veľký zabíjač vzťahu. A čo sa stane, keď muž počúva, aký je neschopný? Vyplavujú sa jeho stresové hormóny a prichádza na scénu veľká frustrácia. Kritika je na mieste ale vety typu „nevieš nič urobiť“ by ste zo svojho slovníka mali vypustiť.

Musíme sa porozprávať!

Strašiaca veta, ktorá vyvoláva stresovú reakciu. Samotná debata sa stáva vyhrotenejšia. Ak sa chcete o niečom konštruktívne porozprávať, zvoľte radšej inú formuláciu. Predídete zbytočne vyhroteným debatám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 20:43