Ilustračné fotodreamstime.com
StoryEditor

Týchto 7 viet dokazuje to, že žijete v šťastnom vzťahu

10.04.2018, 13:21
Vzťahy
Spokojné vzťahy nebývajú o veľkých gestách, ani o dramatických monológoch. Kľúčom k šťastnému vzťahu vždy bola, je a bude komunikácia. Niekedy sú to tie najjednoduchšie vety, ktoré vám vo vzťahu zaručia skutočnú spokojnosť. Ktoré sú to?

„Ďakujem.“

Možno, že spolu niekedy trávite toľko času, že občas zabúdame na to základné - vyjadriť tomu druhému, ako veľmi si vážime všetko, čo pre nás robí. Jednoduché poďakovanie aj za tie najmenšie drobnosti dokážu vo vzťahu urobiť zázraky.

„Uži si to.“

Ak práve nie ste vo fáze totálneho pobláznenia, pravdepodobne spolu netrávite každú voľnú chvíľu. Umenie vyjadriť jeden druhému, aby sa dobre zabavil (a myslel to vážne), aj keď práve nestrávi večer vo vašej spoločnosti, vypovie veľa o tom, aké silné puto medzi sebou máte.

„Verím ti.“

Bez dôvery by to jednoducho nešlo. A bez umenia dôverovať tiež nie. Prostá veta „Verím ti“, funguje na väčšinu ľudí zázračne. Vyskúšajte to!

„Som na teba pyšná“

Úspechy vášho partnera sú aj vaše úspechy. Tým, že druhému poviete, ako veľmi ste na jeho úspechy pyšná, ho nie len potešíte, ale naviac mu zdvihnete sebavedomie. Uvidíte, že nakoniec bude chcieť, aby ste na neho boli ešte pyšnejšia.  

„Prepáč.“

Túto vetu je niekedy obzvlášť ťažké vysloviť. Predovšetkým vo chvíli, kedy máte pocit, že ste neurobili nič zlé. Ospravedlnenie však do vzťahu jednoducho patrí a slová „Mrzí ma to, prepáč,“ patria k tým najdôležitejším. Pamätajte si: ak majú vaše hádky „víťaza“, nie je to dobré.

„Je mi s tebou krásne.“

Páry, ktoré sa vedia spolu zasmiať, zostávajú aj spolu. Humor je vo vzťahu veľmi dôležitý a nie je nič lepšie, ako tráviť čas s niekým, s kým je vám dobre.

„Neľúbi sa mi, keď...“

Rovnako, ako by ste nemali mať problém povedať svojmu partnerovi, že ho ľúbite, nemali by ste mať problém ani vyjadriť to, ak sa vám niečo nepáči. Je mimoriadne dôležité, vedieť si povedať, ak vám vadí niečo, čo váš partner robí alebo hovorí. Ak toto všetko zvládnete bez toho, aby ste toho druhého chcela zabiť alebo vzťah ukončiť, ste na veľmi dobrej ceste.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 23:43