Ilustračné fotodreamstime.com
StoryEditor

6 tipov, ako prebudiť v deťoch lásku k lyžovaniu

08.01.2018, 12:12
Vzťahy
Veľa rodičov, ktorí sú aktívnymi lyžiarmi je sklamaných, že dieťa ich nadšenie z lyžovanie nezdieľa. Dôvodov môže byť celá rada. Zisťovali sme u odborníkov, aké postupy a finty na deti platia, a čo urobiť preto, aby si jazdu zamilovali.

1. Začať v správnom veku

Začiatok lyžiarskeho výcviku je vhodný pre deti od piatich rokov. Ale najčastejšie začínajú lyžovať detí v troch rokoch. Je to veľmi individuálne a záleží pritom na mnohých okolnostiach. Mladšie deti často nemajú pohybovú koordináciu natoľko vyvinutú, aby dokázali bez problémov odolávať tlaku.

2. Zaujať a nadchnúť

Ak máte v úmysle kúpiť deťom novú lyžiarsku výbavu, vezmite ich určite so sebou a dajte im najavo, že ide o dôležitú udalosť. Zdôraznite pritom, ako sa tešíte, že bude lyžovať s vami, kde všade si vyskúšate spoločnú jazdu. Pri výbere si určite nechajte poradiť od odborníkov, ale dajte aj na názor budúcich lyžiarov, ktorá farba alebo vzor sa im páči.

3. Vyberte správnu veľkosť

Ľudia často kúpia deťom zlú dĺžku lyží. Jednoduché pravidlo hovorí, že dĺžka detských lyží by mala byť o 10-20 centimetrov kratšia, ako je výška postavy.

4. Zvoľte bezpečné oblečenie

Pri prvých krokoch na lyžiach hrá veľkú úlohu oblečenie, ktoré má dieťa na sebe. Ak sa bude v bunde bude potiť alebo mu bude zima, nečudujte sa, že bude chcieť skončiť s lyžovaním veľmi skoro.

5. Buďte príkladom pre deti

Ako začať? Určite bez palíc. Tie sú zo začiatku skôr na obtiaž. Tiež sa vyhnite zbytočnému vysvetľovaniu, ktoré deti vôbec nebaví. Dieťa sa vždy najlepšie učí z ukážok. Je vhodné aj zmeniť slovník. Musia sa sústrediť na nové pohyby a nedokážu spracovať pokyny ako doprava alebo doľava.

6. Využite lyžiarsku školu

Ak ste skúsení lyžiari, určite skúste učiť deti vy. Ak sa ale inštruktori a rodičia zhodujú, je vhodné zvoliť kombináciu domácej výuky a tej odbornej v lyžiarskej škole.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:34