unsplash.com
StoryEditor

Znaky, ktoré vám prezradia, že máte nezdravo žiarlivého partnera. Od takého ruky preč

18.12.2021, 16:00
Vzťahy
Aj keď sa hovorí, že malá dávka žiarlivosti udržuje iskru vo vzťahu nažive, avšak ak je jej priveľa, môže ju pomaly úplne zničiť. Mali by ste sa preto zamerať a všímať si znaky, ktoré môžu signalizovať, že máte nezdravo žiarlivého partnera.
  • Celú len pre seba

Môže byť krásne a romantické, keď chce váš partner stráviť každú chvíľu len s vami, najmä vtedy, keď je láska nová. Nevie sa vás nabažiť, pretože vás miluje tak veľmi, že vás chce celú len pre seba. Avšak takáto nezdravá žiarlivosť už na začiatku môže pre vás signalizovať červenú, pretože nemôže byť súčasťou trvalého vzťahu. Môže sa to totiž vymknúť spod kontroly a padnúť do emocionálne zneužívajúceho vzťahu.

  • Neustále upodozrievanie

Podozrieva vás z niečoho, čo nedáva zmysel bez toho, aby ste mu na to dali príležitosť? Kontroluje vám telefón, kazí vám večer vypisovaním, keď ste vonku alebo sa vás vypytuje príliš veľa otázok? Je skvelé mať partnera, ktorý má záujem o to, ako ste sa mali večer s kamarátkami či ste prišli v poriadku, pretože je to z jeho strany dôkaz starostlivosti. Avšak určite nie je zdravé, ak potrebuje vedieť každý detail a krok, ktorý urobíte, pretože vám nedôveruje.

  • Žiadne koníčky

Môže sa stať, že budete chcieť ísť do divadla, ale partner začne robiť všetko pre to, aby ste nešli. Môže to preňho totiž znamenať hrozbu, pretože by ste si mohli nájsť koníček, ktorý by vás mohol začať baviť viac, než partner. Ak nesúhlasí s vaším názorom či s ľuďmi, s ktorými sa stretávate, nedovoľuje vám tým byť verný sám sebe a odmieta váš osobný rast. Takáto forma žiarlivosti by sa nemala vyskytovať v žiadnom vzťahu.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:07