unsplash.com
StoryEditor

Tri úrovne, ktoré si vyžaduje zdravý vzťah: Všetky sú dôležité, no len jedna potrebuje dlhoročné budovanie

13.10.2021, 17:00
Vzťahy
Zdravý vzťah vyžaduje tieto tri úrovne. Sú rôznorodé, no rovnako dôležité.

Šťastný a zdravý vzťah si vyžaduje veľa pozornosti a práce, no prinesie partnerom nekonečné ovocie. Partneri by sa mali prepojiť na troch úrovniach: emocionálna, fyzická a psychická. Emocionálna sa buduje dlhé roky a nikdy neprestane napredovať, nie je síce dôležitejšia ako ostatné, no je náročnejšia. 

Ako docieliť, aby dokázali dvaja výnimoční ľudia prepojiť svoj život do jedného celku?

Najdôležitejšími kľúčmi k dlhodobému a zdravému vzťahu sú dôvera, komunikácia, láska a rešpekt. Aby sa mohli jednotlivé úrovne prepájať, je potrebné na všetkých pracovať súčasne a každej venovať dostatok pozornosti. Emocionálna úroveň sa buduje každý deň počas celého vzťahu. Je to prepojenie partnerov, silné puto a vrúcna láska, ktorá dokáže trvať večne. Je to najnáročnejšia úroveň, ktorá ale prináša nesmierne jedinečné puto medzi partnermi.

Fyzická úroveň sa začne vytvárať takmer okamžite, pokiaľ máte s partnerom medzi sebou tú správnu chémiu. Príťažlivosť neoklamete a ak vám to v posteli funguje, táto úroveň sa vybuduje v podstate sama. Netreba ale zabúdať na to, že ju treba udržiavať. Je to o tom, ako si váš intímny život s partnerom nastavíte, dôležitá je aj komunikácia. Sem ale nepatrí len sex, ale aj maličkosti, ako ukážete partnerovi vašu náklonnosť. Bozky, dotyky, objatia, tieto prejavy pomáhajú udržiavať partnerov prepojených. 

Psychická úroveň tvorí celý zvyšok vzťahu, je to v podstate psychická príťažlivosť. Je to o tom, že vás priťahuje partner svojim charakterom, svojou osobnosťou, keď sa zamilujete do jeho duše. Všetky tri úrovne si vyžadujú trpezlivosť a neustálu prácu, no pokiaľ toho druhého milujete, práca sa stane koníčkom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:21