Instagram / Laura Mesi
StoryEditor

Milá výstrednosť či chorý trend? Fitneska sa vydala sama za seba

28.09.2017, 17:00
Vzťahy
Atraktívna Talianka Laura Mesi je súčasťou nového trendu zvaného sologamia.

​Talianka Laura Mesi si dopriala veľkolepú svadbu so všetkým čo k nej patrí. Nechýbali krásne biele šaty, družičky, 70 hostí ani poschodová torta. Jediný, kto chýbal, bol ženích.

Táto štyridsaťročná fitnes trénerka sa totiž vydala sama za seba. „Pevne verím, že každý z nás musí ľúbiť samého seba. Môžete mať rozprávku dokonca aj bez princa,“ hovorí pre portál BBC.

Laura je súčasťou rastúceho trendu samosvadieb, ktorý sa volá sologamia. Účastníci tohto čudného fenoménu hovoria, že je to o sebaláske a prijatí. Myšlienka na netradičný sobáš jej v hlave skrsla pred dvoma rokmi, keď sa skončil jej dvanásťročný vzťah.

„Povedala som mojim priateľom a rodine, že ak nenájdem svoju spriaznenú dušu do štyridsiatky, vydám sa za samú seba. A keď jedného dňa stretnem muža, s ktorým budem môcť plánovať budúcnosť, budem šťastná, ale moje šťastie nebude záležať od neho,“ hovorí presvedčivo. Na druhej strane priznáva, že takáto samosvadba nie je pre každého. Záujemca totiž potrebuje dostatok peňazí, podporu blízkych ľudí a predovšetkým kúsok šialenstva.

V Japonsku existuje agentúra, ktorá ponúka svadobné ceremónie pre single dámy už od roku 2014. V Amerike zas web Vydala som sa za seba ponúka dokonca celé svadobné súpravy. A v Kanade funguje agentúra Vydaj sa za seba už viac ako rok a hlási rastúci počet klientov.

No nie všetci sú z nového trendu nadšení. Podľa niektorých totiž zaváňa poriadnym narcizmom a druhí ho zas kritizujú ako nezmyselné podriaďovanie sa patriarchálnej inštitúcii.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:53