StoryEditor

Sme proukrajinská strana

01.10.2007, 00:00

Preferencie strany hovoria o veľkom úspechu. Myslíte, že aj výsledok bude taký istý?
--Dúfam, že aj výsledky budú také. Pevne verím, že to dopadne dobre a že tieto voľby vyhráme. Strana ma dobrý program, ľudia ju chcú. Asi vedia prečo. Tento chaos nikomu nevyhovuje.

Aké sú vaše priority, ak strana vyhrá voľby?
--V prvom rade je to sociálna reforma. Nanešťastie, situácia práve v tejto sfére je veľmi zlá, asi to dobre viete. Krajina je veľmi chudobná ekonomicky, musíme s tým začať bojovať práve prostredníctvom reforiem.

S čím chcete v tomto smere začať?
--Predovšetkým treba liberalizovať ekonomiku. Musíme využiť všetky naše zdroje, aby sme ju zlepšili. Takisto chceme pre ľudí zaviesť sociálne balíky, zlepšiť ich mzdy, sociálne postavenie.

S ktorými stranami by ste v prípade výhry boli ochotní vytvoriť koalíciu?
--Sme ochotní spolupracovať s každou stranou, ktorá prijme naše priority.

Aj s Blokom Julie Tymošenkovej?
--Viete, je tam veľa populizmu, jej sľuby a príhovory sú populistické. Ľudia si ešte počas sovietskej éry uložili peniaze do bánk, ktoré potom skrachovali a mnohí prišli o peniaze. Tymošenková prisľúbila ich navrátenie. To je veľmi populistické. Ukrajina má 18 miliárd dolárov a ona im chce vrátiť viac ako 22 miliárd do dvoch rokov. Kde ich chce vziať? Sú to ľen sľuby.

Svet vašej strane vyčíta proruskú orientáciu. Čo na to hovoríte?
- Obviňujú nás, že sme proruská strana, ale nie je to tak. My sme proukrajinská strana. Vždy sme mali priateľské vzťahy s Ruskom, boli to vzájomné vzťahy. Viem, že aj vaša krajina má dobré vzťahy s Ruskom. Máme s nimi dobré vzťahy a budeme ich ďalej rozvíjať. Ale nesmú nás ohrozovať.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
01. máj 2024 15:23