22.10.2007, 00:00

Pôjdete voliť? Ak áno, koho a prečo?

Krzystof, 67 rokov, dôchodca
Voliť určite pôjdem. To, čo je tam teraz, musí ísť preč. Stačí povedať jedno slovo -- Kaczynskí. Sú to ničomníci, ktorí v sebe nemajú kúska ľudskosti. Jediné, čo ich zaujíma, je moc. Nech je tam hocikto, len nie oni. Bohužiaľ, teraz nemáme takých politikov, akých by sme potrebovali. Možno by to dokázal ešte Aleksander Kwašniewski, ale ani on nemá veľké šance.

Ewa, 42 rokov, úradníčka
Idem voliť, považujem to za svoju občiansku povinnosť. Ale nepoviem vám, koho. Som členkou jednej volebnej komisie a keby som vám to povedala, mohlo by to byť porušením volebného moratória. Za to sú u nás vysoké pokuty. (smiech)

Tereza, 21 rokov, študentka
Jasné, že idem voliť. Presne viem, koho a môžem vám to aj povedať. Donalda Tuska. Nechcem, aby sa opakovalo to, čo pred dvoma rokmi. V predvolebných prieskumoch tiež vyhrával Tusk, ľudia si povedali, že to je v pohode a nešli voliť. Vidíte, ako to nakoniec dopadlo, kto je premiérom a kto prezidentom. Teraz sa to už nesmie stať.

Andrzej, 34 rokov, počítačový operátor
Voliť nepôjdem. Načo? Aby som si o pár mesiacov búchal hlavu, komu som dal hlas? To nemusím. Nevidím tam žiadneho politika, ktorý by bol iný, než sú všetci ostatní.

Anna, 48 rokov, pracovníčka cestovnej kancelárie
Pôjdem voliť. Chcem, aby táto vláda mohla dokončiť to, čo začala. Urobila veľa dobrého, ale mohla ešte viac, keby mala lepších partnerov. Určite nechcem, aby sa k moci dostal Tusk. Je to nemecký komunista. Keby sa stal premiérom, viete, čo by urobil ako prvé? Sprivatizoval by všetky nemocnice.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
08. máj 2024 08:27