Instagram/soulkitchenvilnius
StoryEditor

Mini chrumkavé tartaletky s čokoládou. Tento recept musíte vyskúšať!

23.05.2017, 17:00
Recepty a tipy
Vy aj vaši hostia ich budete milovať! Sú jednoduché na prípravu a chutia vynikajúco. Navyše sú zdravé a neobsahujú ani štipku múky. Pripravte sa na skutočný chrumkavý pôžitok z jedinečného dezertu...

PRÍPRAVA: 20 MINÚT & PEČENIE: 25 MINÚT

POTREBUJEME NA 20 TARTALETIEK:

250 g ovsených vločiek (s klíčkami)

50 g nasekaných mandlí

štipku soli

1 ČL vanilkového extraktu

1 ČL mletej škorice

130 g medu alebo agánového sirupu

100 g masla

150 g kvalitnej čokolády na varenie

100 g masla

0,5 dl smotany na šľahanie

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 165 °C. V hrnci rozpustíme maslo s medom, vanilkou, škoricou a soľou. Ešte teplú hmotu premiešame so zmesou vločiek a mandlí. Pripravíme si pekáč na pečenie mini mafinov a do každej z formičiek lyžičkou nanesieme vzniknuté vločkové cesto tak, aby bolo rovnomerne na dne aj na stranách. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20 ‒ 25 minút. Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a polievkovou lyžicou naplníme ešte teplou čokoládou. Tú vytvoríme vo vodnom kúpeli rozpúšťaním čokolády, masla a riadnym premiešaním so smotanou. Po tom, čo čokoláda v tartaletkách stuhne, uložíme na každú jednu čerstvú jahodu so stopkou.

MŇAM! :-) My sme ich tiež vyskúšali a preto je náš TIP - na vrch dajte čokoľvek, čo vám chutí! :-)

Evita magazín

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 17:21