Zdroj: Evita magazín

Na výučnom liste cukrárky má napísaný titul JUDr.

magazín Evita 25.01.2017, 17:07 Recepty a tipy
138 Tlač
Soňa Chovancová sa stala advokátskym koncipientom, no ona sa pristihla pri tom, že viac rieši to, akú tortu bude v piatok piecť a vymýšľala nové príchute cheesecakov či cupcakov. Namiesto toho, aby sa naplno venovala svojej práci, na obrazovke počítača jej stále svietili obrázky rôznych koláčov. Svojich blízkych dokonca presvedčila, aby s ňou išli autom do Milána na výstavu tort, lebo nebolo lepšej dovolenkovej destinácie. Vtedy pochopila, že to s pečením začína byť vážne.

Prinášame vám Sonin mrkvový koláč, ktorý ste mohli nájsť aj v našom Jarnom špeciáli "Varíme spolu" 2016.

Potrebujeme:
450 g očistenej a najemno postrúhanej mrkvy
2 PL očisteného a najemno postrúhaného zázvoru
80 ml acidofilného mlieka
3 vajcia
1 ČL vanilkovej esencie
350 ml slnečnicového oleja
420 g práškového cukru
500 g hladkej múky
2 ČL kypriaceho prášku
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL soli
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletého zázvoru
80 g pekanových orechov

Na polevu:
100 g masla izbovej teploty
200 g práškového cukru
1 PL pomarančovej kôry
250 g krémového syru

Postup:
Korpus
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. V mixéri zmiešame mrkvu, zázvor, acidofilné mlieko, vajcia, vanilkovú esenciu, olej a cukor.
3. Do misy preosejeme suché ingrediencie.
4. Suché ingrediencie postupne v troch dávkach nasypeme do mixéra. Dobre premixujeme po každej dávke.
5. Do zmesi pridáme pekanové orechy.
6. Do tortovej formy s priemerom 20 cm vyloženej papierom na pečenie vylejeme zmes a necháme piecť vo vyhriatej rúre 40 minút.
7. Po vychladnutí rozdelíme korpus na 4 časti.
Krém
Vymixujeme maslo s práškovým cukrom. Keď má zmes konzistenciu majonézy, pridáme krémový syr a pomarančovú kôru. Krém rozdelíme na 4 časti. Tri časti krému natrieme na jednotlivé poschodia torty a poslednú časť krému rozotrieme na vrch torty.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.