Zdroj: unsplash.com

Jedlo, ktoré zachutí každému: Pripravte si tatarák s tuniakovou omáčkou a smaženou cibuľkou

Vyskúšajte si pripraviť domáci tatarák so smaženou cibuľkou. Budete sa zalizovať!

POTREBUJEME

mixér, papierové utierky, strúhadlo, malú okrúhlu formičku

SUROVINY

Tatarák: 

400 g hovädzieho tataráka, 2 lyžice nasekanej cibule,2 lyžice nasekaných korenených uhoriek, 2 lyžice lahôdkovej cibuľky, olivový olej, morská soľ, čierne korenie, chilli korenie, restovaná cibuľka, pečivo podľa vlastného výberu

Omáčka: 

1 konzerva (160 g) tuniaka v olivovom oleji, 1 lyžica kapár, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 žĺtky, 1 lyžica nasekanej cibule, 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu, 100 ml olivového oleja 

POSTUP

Hovädzie mäso zmiešame s nakrájanou cibuľkou, nasekanými kyslými uhorkami, lahôdkovou cibuľkou, olejom, soľou, korením a chilli podľa chuti. Necháme oddýchnuť. Tuniaka zalejeme, zmiešame s kapary, citrónovou šťavou, žĺtkami, nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, olejom a poriadne to celé mixérom rozmixujeme. Na tanier si pomocou okrúhlej formičky naservírujeme tatarák a na vrch posypeme smaženú cibuľku. Okolo tataráku opatrne nalejeme pripravenú tuniakovú omáčku tak, aby sme samotný tatarák nepoliali. Nakoniec pokvapkáme olejom, ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a podávame s čerstvo opečeným chlebom. 

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.