Zdroj: Pinterest/joyfulhealthyeats

Urobte si doma chrumkavé zapekané müsli. Tu je recept!

Máte radi zapekané ovsené vločky, avšak v obchodoch vás odrádzajú balíčky plné cukru? Nezúfajte, máme pre vás tento skvelý domáci recept na "granolu", v ktorom si vy sami mixujete, čo máte radi. Zaručene si ich obľúbia aj vaše deti, sú lahodné a hlavne chrumkavé. Mňam!

Ingrediencie
500g ovsených vločiek

2 PL kokosového oleja/masla

5 PL medu/ďatlového sirupu

Štipka soli

Voliteľné, podľa chuti: škorica, orechy, strúhaný kokos, hrozienka, iné sušené ovocie, ľanové semienka, horká/mliečna čokoláda...

Postup
Vo väčšej miske si zmiešame vločky s kokosovým olejom a medom. Pridáme štipku soli a poriadne všetko premiešame. Zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v trúbe na 160 stupňoch 20 minút. Po pár minútach premiešame, aby sa nám granola nepripiekla. Medzi tým si nasekáme orechy, ktoré po 20 minútach pridáme na plech a premiešame. Pečieme ďalších 10 minút, viac nie, aby sa nám orechy nepripálili. Po vybratí z trúby müsli necháme chvíľku vychladnúť a ešte na teplú zmes pridáme kúsky čokolády, ktorá sa krásne roztopí. Môžeme pridať aj ďalšie voliteľné ingrediencie a všetko dobre premiešame. Granolu potom skladujeme v uzatvárateľnej nádobe a pridávame si ju do jogurtov, mlieka, alebo si ju len tak chrumkáme pri televízii. A to ešte len ucítite tú krásnu vôňu, ktorá sa bude šíriť vaším príbytkom :).

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.