Pinterest/poezja-smakow
StoryEditor

Jedli ste už špenátové palacinky? Vyskúšajte si ich pripraviť s lososom. Tu je recept

04.02.2019, 08:00
Recepty a tipy
Palacinky si zamilujete tak, ako všetci tí, ktorí už ich mali možnosť ochutnať. Dokonca sú veľmi jednoduché na prípravu. A výsledok stojí za to!

Palacinky

Ingrediencie:
125 g baby špenátu (1 balenie vo vaničke)

150 ml mlieko

150 ml voda

120 g špaldovej múky

2 vajíčka

Soľ

Postup:
Čerstvý baby špenát sparíme na panvici. Necháme vychladnúť a potom poriadne vyžmýkame. V mlieku a vode vymiešame múku. Pridáme 2 celé vajíčka a štipku soli. Nakoniec pridáme vyžmýkaný špenát a tyčovým mixérom poriadne pomixujeme. Necháme odstáť v chladničke cca pol hodinku. Potom už ich len klasicky pripravíme, ako všetky palacinky. Rozdiel je len ten, že budú zelené :).

Losos

Ingrediencie:

250 g lososa

1/2 citróna (šťava)

30 g masla

3 strúčiky cesnaku

Korenie podľa chuti: čerstvá bazalka, čierne korenie, soľ, červená paprika, grilovacie korenie..
Magazín Evita Postup
Losos poriadne poumývame. Vymastíme maslom keramickú/sklenenú misu. Vložíme lososa, ktorého pokvapkáme citrónom aj roztopeným maslom a navrch pridáme soľ, korenie a roztlačený cesnak. Dáme do trúby piecť na 180 stupňoch 25-30 minút. Viac nie, nech sa nevysuší.

Palacinku rozprestrieme na tanier a postupne pridávame šalát, rukolu, kúsky lososa, sušené paradajky, syr cheddar (aj iný), poprípade ak má niekto rád štipľavé, tak pridáme chili, môžete aj dresing, to už necháme na vás. Ak už všetko máte, zatočte palacinku a môžete si vychutnávať tento lahodný „zelený wrap“.

Dobrú chuť :)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:18