pixabay.com
StoryEditor

Len ovocie a orechy. Ako si pripraviť domáce raw zmrzliny?

24.06.2016, 14:45
Recepty a tipy
Keď udrú vysoké teploty a vonku je horúco, je potrebné sa schladiť. A zmrzlina je na to najlepšia. Ak máte chuť pripraviť si ju doma, skúste jeden z troch raw receptov. Budete potrebovať len dostatok čerstvého ovocia a orechy.

Stracciatella

2 banány

polka lyžičky vanilkového prášku

3 lyžice drvených kakaových bôbov

1 lyžica vlašských orechov

Olúpané banány nakrájame na kúsky a dáme zmraziť, ako uvádzajú lidovky.cz. Pred mixovaním necháme 10 minút odstáť pri izbovej teplote. Potom vložíme do mixéra, pridáme vanilkový prášok, polovicu množstva kakaových bôbov a zmixujeme zmrzlinu. Hotovú zmrzlinu ihneď podávame ozdobenú drvenými kakaovými bôbmi, čokoládovou polevou a sekanými orechmi.

Černicová zmrzlina

2 banány

1 hrnček černíc

6 datlí vopred namočených

pár černíc na zdobenie

Olúpané banány nakrájame na kúsky a dáme spolu s černicami zmraziť. Pred mixovaním necháme v pokojovej teplote 10 minút odstáť. Datle scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady dáme do vysokootáčkového mixéra a zmixujeme. Podávame ihneď.

Banánovo - jahodová

2 banány

1 hrnček jahôd

jahody na ozdobenie

Olúpané banány nakrájame na kúsky. Umyté jahody odstopkujeme a väčšie rozkrojíme na polovice. Ovocie dáme zmraziť do mrazničky. Na výrobu zmrzliny sme zapli vysokootáčkový mixér. Pred mixovaním je dobré nechať zmrazené banány a jahody v izbovej teplote asi 10 minút odstáť. Hotovú zmrzlinu ozdobíme kúskom čerstvej jahody a ihneď podávame - topí sa veľmi rýchlo. Pred mixovaním pre zjemnenie chuti môžeme pridať aj trochu para orechov alebo vopred namočených kešu. Zmrzlina má potom viac "mliečnu chuť". Možností, ako ju upraviť je veľa. Namiesto jahôd môžeme použiť aj maliny alebo oboje.

Recepty pochádzajú z raw kuchárky Variť, či nevariť? 108 najlepších receptov z kurzov živej stravy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 07:23