Zdroj: pexels.com

Ako stvorená na leto! Pripravte si zdravú misku s kuracím mäsom, avokádom a quinoou

Vychutnajte si zdravú sviežu misku, ktorá vás v týchto horúčavách vôbec nezaťaží.

Suroviny:

400g kuracích prś, 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu, 1 lyžička mletej ostrej papriky, čierne korenie, morská soľ, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice repkového oleja, 500g vopred uvarenej zmesi quinoy a bulguru, 4 hrste rukoly, 100g uhorky, 1 hrsť čerstvého koriandru, 100g mrkvy, 1 mango, 1 zväzok reďkoviek, 2 avokáda, 2 lyžice ľanových semienok, 2 lyžice lúpaných slnečnicových semienok, 1 lahôdková cibuľka, 100g majonézy, 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice, 1 lyžička sladkej mletej papriky, šťava z 1 limetky

Postup:

Očistené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a ochutíme nasekaným tymianom, ostrou paprikou, čiernym korením, morskou soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Poriadne premiešame, pridáme repkový olej a dáme opiecť na panvicu do chrumkava. Hotové mäso prikryjeme a necháme pod pokrievkou, dokým si nenachystáme prílohu. Quinou a bulgur rozdelíme do 4 väčších misiek, postupne pridáme čerstvú rukolu, nakrájanú uhorku, koriander, mrkvu nakrájanú na rezance, mango na plátky, reďkovky na štvrtiny a avokádo nakrájané na drobné kocky. Na dresing pripravíme majonézu, francúzsku dijonsku horčicu, sladkú papriku a limetkovú šťavu. Dochutíme podľa chuti čiernym korením a morskou soľou. 

Servírovanie:

Na koniec pridáme ľanové a slnečnicové lúpané semienka, nasekanú lahôdkovú cibuľku a dresing podávame v samostatnej miske. 

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.