pexels.com
StoryEditor

Milovníci sladkého, pozor! Vyskúšajte perfektný ľadový ovocný koláč

23.07.2021, 10:00
Recepty a tipy
Ako stvorený na leto! Pripravte si ľadový ovocný koláč, ktorý si obľúbi každý, kto miluje sladké!

Potrebujeme:

plech s rozmerom cca 24cm x 21cm, papier na pečenie

Suroviny:

200g maslových sušienok, 100g masla, 500g roztierateľného tučného tvarohu, 200g kyslej smotany, 100g bielej čokolády, 1/2 konzervy broskýň v sladkom náleve, 250g čerstvých jahôd, 150ml vody, 3 lyžice bazového sirupu, 1 zlatý klas (40g)

Postup:

Maslové sušienky rozdrvíme a maslo roztopíme. Roztopené maslo premiešame spolu s podrvenými sušienkami, presypeme na plech vystlaný papierom a sušienky poriadne lyžicou zarovnáme. Pečieme v rúre približne 5 minút, ktorú si vyhrejeme na 175 stupňov. Tvaroh, smotanu a roztopenú bielu čokoládu spolu poriadne vymiešame, až kým nebude konzistencia pripomínať hladký krém. Tento krém natrieme na upečené sušienky. Jahody a broskyne nakrájame na plátky a na striedačku ich poukladáme na pripravený koláč. Vodu, bazový sirup a zlatý klas premiešame. Do hrnca najeleme 300ml kompótovej šťavy z broskýň, ktorú privedieme do bodu varu. Za stáleho miešania pridáme k šťave pripravený mix vody, bazového sirupu a zlatého klasu. Miešame poriadne, až kým to nezhustne. Ihneď zmes vylejeme na koláč a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. 

Servírovanie:

Podávame vychladený, chutný koláč, ktorý osvieži každého v tomto horúcom počasí!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:35