pexels.com
StoryEditor

Nemáte v tomto počasí chuť na teplé jedlo? Vyskúšajte studenú zeleninovú polievku s bruchettou

13.07.2021, 18:00
Recepty a tipy
V tomto počasí je skvelou voľbou lahodná polievka pripravená na studeno s chutnou opečenou bruschettou. Vyskúšajte ju, jej výborná chuť vás očarí!

Potrebujeme:

mixér, papier na pečenie

Suroviny:

8 plátkov šunky, 5 veľkých paradajok, 1/2 šalátovej uhorky, 2 veľké červené cibule, 30g cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprička podľa chuti, morská soľ, čierne korenie, olivový olej, 200g krájaných lúpaných paradajok v konzerve, 8 lístkov čerstvej bazalky, šťava z 1/2 citróna, 130g čiernych olív bez kôstky, 8 krajcov drevorubačského chleba, niekoľko lístkov rukoly, strúhaný syr, 4 lyžice kyslej smotany

Postup:

Paradajky sparíme a ošúpeme, uhorku očístíme. Papriku, ošúpané paradajky, očistenú uhorku a cibuľu nakrájame na drobno, 1 strúčik cesnaku a štipľavú papričku podľa chuti nakrájame tiež na maličké kúsky a celé vložíme spolu do veľkej misy. Osolíme a okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame. Pridáme 50ml olivového oleja, paradajky z konzervy, 4 nasekané lístky bazalky a celé pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dôkladne rozmixujeme mixérom a necháme vychladiť. Čierne olivy, 100ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku a 4 lístky bazalky rozmixujeme na jemnú pastu (tapenádu). Na rozpálenej panvici si zohrejeme trošku olivového oleja a drevorubačský chlieb na ňom opečieme z oboch strán do zlatista. Každý krajec natrieme pripravenou tapenádou, ozdobíme lístkami rukoly, plátkami šunky a strúhaným syrom.

Servírovanie:

Z papiera na pečenie si pripravíme kornútiky, ktoré naplníme kyslou smotanou a s nimi polievku ozdobíme. Podávame s opečenými bruschettami potretými vyrobenou tapenádou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:08