pexels.com
StoryEditor

Zemiaková polievka ako ju nepoznáte. Pripravte si lahodný krém s batátovými čipsami

19.06.2021, 10:00
Recepty a tipy
Vyskúšajte modernejšiu variantu klasickej zemiakovej polievky!

Potrebujeme:

1kg batátov, olivový olej, morská soľ, 30g masla, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru, čierne korenie, 1 lyžička kurkumy, 500ml mlieka, 200ml vody, 200ml smotany na šľahanie, 200g bryndze, farebné korenie, čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Batátové čipsy

Batáty v šupke umyjeme, zbavíme nerovností, dôkladne osušíme a očistíme škrabkou na zeleninu. Očistené batáty zmiešame s lyžicou olivového oleja, štipkou morskej soli a poukladáme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňoch približne 15 minút. 

Batátová polievka

Vo veľkom hrnci restujeme na roztopenom masle nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Počkáme chvíľu a primiešame štipku mletého čierneho korenia, morskú soľ a kurkumu. Krátko opečieme a pridáme batáty, ktoré sme si predom očistili a nakrájali na menšie kocky. Zalejeme mliekom a vodou a necháme variť približne 17 minút. Hotovú polievku rozmixujeme na krém a prilejeme smotanu na šľahanie. 

Servírovanie:

Servírujeme spolu s vymiešanou bryndzou, dochutenú farebným korením, posypanú petržlenovou vňaťou a ozdobenú pripravenými batátovými čipsami. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 15:30