Zdroj: dreamstime

Sezóna púpavy je už v plnom prúde. Takto si z nej pripravíte CHUTNÝ MED priamo v kuchyni

Je nenáročný, zdraviu prospešný a má výnimočnú chuť. Tak šup do toho!

Domáci púpavový med

Skúsiť môžete aj výrobu vlastného púpavového medu. Nazbierajte približne 400 kvetov, poriadne ich umyte a v hrnci zalejte asi litrom vody. Pridajte na kolieska nakrájaný citrón a uvarte. Po zovretí nechajte na miernom stupni ešte 15 minút. Druhý deň voňavú zmes preceďte cez čisté plátno a z kvetov a ovocia vytlačte čo najviac šťavy. Prisypte kilogram trstinového alebo kokosového cukru a varte až do požadovaného zhustnutia, približne 2 až 3 hodiny. Čím dlhšie budete zmes variť, tým bude hustejšia. Nakoniec si hotový med prelejte do zaváraninových pohárov. Zatvorené ich prevráťte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.