Zdroj: dreamstime

Najlepšie, aké ste jedli! Pripravte si podľa nášho receptu chutné francúzske zemiaky

redakcia EVITA 16.04.2021, 14:00 Recepty a tipy
Kto z nás by toto jedlo nepoznal? Jednoduché, rýchle a výnimočne chutné... a obzvlášť s týmto receptom.

Potrebujeme:
2 kg zemiakov
300 g hydinovej salámy
150 ml smotany na šľahanie
1 klobásu
5 vajec
eidam
čierne mleté korenie
soľ

Postup:
Zemiaky dáme variť do osolenej vody. Po uvarení ich necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme vo väčšej miske zvyšok. Salámu a klobásu si nakrájame na menšie kúsky, pridáme uvarené nakrájané vajíčka, dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Nakoniec pridáme očistené, na tenko nakrájané zemiaky. Zľahka premiešame a vložíme do zapekacej misy. Chvíľku pred dopečením posypeme vrch zemiakov nastrúhaným syrom.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.