Potrebujeme:
- 250 g postrúhanej mrkvy (na najjemnejšie)
- 250 g kvalitného masla (alebo ghee, alebo BIO vegan masla)
- 250 g polohrubej múky (bezlepková varianta: 100 g ryžovej múky, 100 g pohánkovej múky. 50 g tapiokového škrobu)
- džem, lekvár, čokoláda (čokoľvek, čím chcete taštičky naplniť)
Postup:
Postrúhanú mrkvu, maslo/ghee izbovej teploty a múku zmiešame a vytvarujeme kompaktné cesto. To dáme približne na hodinu do chladničky odpočívať (predovšetkým v lete, aby sa vám maslo netopilo a cesto držalo pokope a tým pádom sa s ním dalo pracovať). Následne cesto vyvaľkajte asi na 3 mm hrúbku. Môžete vyrezávať obdĺžniky alebo vykrajovať kolieska, ktoré naplníte džemom či čokoládou a poriadne zlepíte na okrajoch. Kristína odporúča použiť hustý džem/lekvár, aby vám nevytiekol. Taštičky pečieme na 180 °C 15 minút. Ešte kým sú horúce ich môžete obaliť v práškovom, alebo vanilkovom cukre. Dobrú chuť!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame