Zdroj: TheTolerantCook, Dreamstime

Pochutia si na nich naozaj všetci! Pripravte si mrkvové taštičky podľa receptu Kristíny Suchánkovej

Známa Slovenka, ktorá funguje na sociálnych sieťach pod nickom TheTholerantCook, prináša pravidelne skvelé recepty. A bol by hriech nepodeliť sa s vami o jeden z nich!

Potrebujeme:

  • 250 g postrúhanej mrkvy (na najjemnejšie)
  • 250 g kvalitného masla (alebo ghee, alebo BIO vegan masla)
  • 250 g polohrubej múky (bezlepková varianta: 100 g ryžovej múky, 100 g pohánkovej múky. 50 g tapiokového škrobu)
  • džem, lekvár, čokoláda (čokoľvek, čím chcete taštičky naplniť)

Postup:

Postrúhanú mrkvu, maslo/ghee izbovej teploty a múku zmiešame a vytvarujeme kompaktné cesto. To dáme približne na hodinu do chladničky odpočívať (predovšetkým v lete, aby sa vám maslo netopilo a cesto držalo pokope a tým pádom sa s ním dalo pracovať). Následne cesto vyvaľkajte asi na 3 mm hrúbku. Môžete vyrezávať obdĺžniky alebo vykrajovať kolieska, ktoré naplníte džemom či čokoládou a poriadne zlepíte na okrajoch. Kristína odporúča použiť hustý džem/lekvár, aby vám nevytiekol. Taštičky pečieme na 180 °C 15 minút. Ešte kým sú horúce ich môžete obaliť v práškovom, alebo vanilkovom cukre. Dobrú chuť!

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.