instagram/ petrasliacka, dreamstime
StoryEditor

Pripravte si mini pavlove tortičky podľa Petry Sliackej. Ako na to?

09.04.2021, 10:00
Recepty a tipy
Vyzerajú skvelo, chutia ešte lepšie! Tak prečo si ich nepripraviť aspoň len tak, pre radosť? S týmto receptom od modelky a mamičky Petry Sliackej to zvládnete ľavou zadnou! :)

Potrebujeme:

4 bielka

štipka soli

240g kryštálového cukru

1čl octu

1čl kukuričného škrobu

300ml smotany

100g mascarpone

ovocie podľa chuti

Postup:

Štyri bielky so štipkou soli pomaly vyšľaháme. Pomaly po častiach pridávame kryštálový cukor. Všetko šľaháme na vyšších otáčkach, až kým nám nevznikne pevný sneh. Za šľahania pridáme aj ocot a kukuričný škrob. Dávame si pozor, aby sme všetko dobre premiešali. 

Na papier na pečenie si nakreslíme krúžky - podľa toho, aké veľké pavlovky chceme mať. Petra napríklad obkresľuje malý pohárik na espresso. :)

Cesto naplníme do sáčku a na papier robíme tortičky. Začíname spodkom, až potom robíme okraje, ktoré sú vyššie než stred. V predom vyhriatej rúre ich pečieme na 110 stupňoch približne hodinu a pol. Následne ich necháme vychladnúť. 

Na záver si vyšľaháme smotanu, ku ktorej postupne primiešame mascarpone. Krémom opäť naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme. Na vrch dáme ovocie, ktoré nám vyhovuje - Petra siahla napríklad po čučoriedkách v kombinácií s malinami. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 00:46