Zdroj: dreamstime

Pirohy z lístkového cesta? Žiaden problém, pripravte si ich podľa tohto receptu

Receptov z lístkového cesta sme tu už mali naozaj veľa. Prečo? Pretože nie je nič lepšie a rýchlejšie, ako pečenie s kupovaným lístkovým cestom. Však? Skúste preto tento chutný recept na fantastické plnené pirohy!

Príprava: 30 minút
Varenie: 10 minút
Množstvo: 4 porcie 

Ingrediencie:
Zemiak 1 ks
Cvikla 1 ks
Blkánsky syr / bryndza
Pažítka
Čierne korenie
Lístkové cesto 1 ks
Žĺtko 1 ks

1. Jeden veľký zemiak a cviklu uvaríme na mäkko..
2. Pridáme balkánsky syr alebo bryndzu, pažítku, čierne korenie a všetko dôkladne premiešame..
3. Z lístkového cesta vykrajujeme kolečká na ktoré pridáme väčšiu ČL zemiakovej zmesi..
4. Okraje cesta potrieme žĺtkom, prehneme a spojíme pomocou vidličky..
5. Na záver potrieme pirohy vaječným žĺtkom a pečieme na papieri na pečenie cca 10 minút pri 180°C do zlatova..
6. Dobrú chuť :-)

Ďalšie video recepty nájdete na www.zlatavareska.sk

p>

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.