StoryEditor

Zabudnite na klasickú praženicu! Pripravte si na raňajky vajíčka na VYLEPŠENÝ spôsob

04.04.2021, 07:30
Recepty a tipy
Je to naozaj raňajkový hit a chutí neskutočne! Viete, čím je také výnimočné a ako sa pripravuje? Šéfkuchár reštaurácie Sheraton Tomáš Opletal vám to prezradí.

Vajce Benedikt

Suroviny:
4x vajce
2x anglický muffin
4x plátok šunky
2 žĺtka
1 čajová lyžička vínneho octu
50ml octu
1 polievková lyžica soli
100g masla

Postup:
Dajte variť vodu so soľou a otcom. Keď sa začne variť voda, stlmte na menší plameň, aby nebublala, vodu v hrnci roztočte a do stredu opatrne rozbite vajíčko tak, aby sa neroztrhol žĺtok. Tým, ako sa voda točí, obalí sa žĺtok do bielka. Všetko potom pomaly varte približne 5 minút. Vyberte vajce a nechajte ho sušiť na utierke. Položte ho na rozpálený a opečený anglický muffin, pridajte plátok opečenej šunky a polejte holandskou omáčkou, cca. 1,5 lyžičky na jedno vajce.

Holandská omáčka - postup:
Žĺtka s vínnym octom a štipkou soli vyšľahajte vo vodnom kúpeli do hustejšej konzistencie. Musia mať takú teplotu, aby vás nepálili. Počas šľahania si ohrejte maslo v inom hrnci na rovnakú teplotu - približne 45 až 50 stupňov. Potom pomaly prilejte maslo do vyšľahaných žĺtkov a na konci osoľte podľa potreby. Konzistenciou by mala pripomínať redšiu majonézu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 21:45