Pixabay
StoryEditor

Chcete, aby vám banány vydržali dlhšie? Stačí vám na to jednoduchý trik!

02.03.2021, 13:30
Recepty a tipy
Už nikdy žiadne zhnité banány! Sľubujeme, že s týmto trikom sa vám chuť a stav žltého ovocia podarí udržať o čosi dlhšie.

Na to, aby obľúbené exotické ovocie dozrelo, potrebujeme niekedy aj zopár dní. Ak to však prešvihneme, objavia sa prezreté hnedé fľaky, ktoré značia, že banán je síce pripravený na konzumáciu, no ruku na srdce - koľké z nás sme ich konzumovali nasilu len preto, aby nám nezhnili?

Okrem toho, že si z prezretých banánov môžete vyrobiť chutný banánový chlebík, na ktorý vám ponúkame recept na tomto linku, vám prikladáme účinný trik, ktorý sa oplatí zapamätať. Banány tak vydržia až o päť dní dlhšie, než zvyčajne - obzvlášť, ak sa jedná o organické.

Banány by ste síce mali skladovať izolované na tmavšom mieste, no v žiadnom prípade by ste ich nemali odkladať do chladničky. Paradoxne to totiž nielenže skracuje ich životnosť, ale zároveň to uberá aj na ich chuti. 

My vám však odporúčame overený trik, ktorý si zamilujete! Stačí vám koniec banánov (trsu) zabaliť do potravinovej fólie. Veď vyskúšajte!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:40