shutterstock.com
StoryEditor

Takto jednoducho si pripravíte domácu granolu! Vaše raňajky budú pestrejšie a výživnejšie

12.02.2021, 16:00
Recepty a tipy
Kombinovať ju môžete s ovocím, jogurtom, či mliekom. Chutí naozaj skvelo a hotovú ju máte za pár minút.

Domáca granola
(6 – 8 porcií)
Suroviny:
500 g ovsených vločiek (môžu byť bezlepkové)
50 g slnečnicových semienok
50 g lieskových orieškov
50 g para orechov
50 g plátkov mandlí
50 g sušených brusníc
30 g plátkov kokosu
2 hrste nadrobno posekanej čokolády

4 PL kokosového oleja (rozpustený)
2 PL kakaa
2 PL agávového, javorového sirupu alebo medu

Postup:
Pri príprave granoly zohrejeme rúru na 160 °C. V mise zmiešame najskôr suché suroviny. Pridáme k nim rozpustený kokosový olej a agávový sirup. Premiešame a premiestnime na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 30 minút, ale sledujeme, aby sme granolu nepripálili.
Granolu môžeme podávať s akýmkoľvek jogurtom podľa chuti, s mliekom alebo len tak maškrtiť pri obľúbenom filme. Môžeme si ju pripraviť aj do uzatvárateľných nádob a skladovať tak niekoľko dní.

Náš tip: Hotovú granolu skladujeme v dobre uzavretej nádobe 14 dní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:00