škoricové hniezda s polevou
Zdroj: shutterstock.com

Pečieme spolu: Kysnuté škoricové slimáky so sladkou polevou podľa Karin Haydu

av, redakcia EVITA 29.01.2021, 14:30 Recepty a tipy
Nefajčí, nepije alkohol ani kávu, ale žiadnu zábavu nepokazí, najmä nie takú, čo sa odohráva v kuchyni. Herečka Karin Haydu totiž varí a pečie perfektne. Dôkazom je aj tento recept na vynikajúce škoricové hniezda s mascarpone polevou. Tie musíte vyskúšať!

CINNABON – kysnuté škoricové slimáky

Suroviny:
750 g hladkej múky
3 PL kryštálového cukru
1 a 1/4 ČL soli
1/4 ČL sušeného droždia
1 a 1/2 ČL vanilkovej esencie
4 PL masla (+ maslo na vymastenie plechu)
325 ml mlieka
1 vajce na potretie

Cukrová zmes:
200 g kryštálového cukru
2 ČL mletej škorice
(čokoládové vločky)

Poleva:
80 ml mascarpone
120 ml vlažného mlieka
250 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej esencie (alebo vanilkového cukru)

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.