unsplash.com
StoryEditor

Avokádo je superpotravina. Recept na šalát s avokádom, cibuľou a datľami

28.12.2020, 09:00
Recepty a tipy
Avokádo je plné vitamínov a antioxidantov. V kuchyni ho využívame napríklad na prípravu nátierok a šalátov. Prinášame vám skvelý recept na ovocno-zeleninový šalát, v ktorom nesmie chýbať.

Avokádo obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, veľa draslíka a vlákniny. Pomáha k znižovaniu cholesterolu a má vysokú nutričnú hodnotu. V kuchyni má mnohostranné využitie a kombinovať sa dá takmer so všetkým.

Tento šalát je tak trochu netradičný a práve preto ním aj pred hosťami zažiarite! Ak milujete kombináciu sladko-slanej chuti, tak si toto jedlo určite obľúbite. Jedinečná kombinácia ovocia a zeleniny na tanieri. Nielenže dobre vyzerá, ale aj skvelo chutí.

Čas prípravy: 25 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

3 veľké pomaranče

4 PL olivového oleja

1 PL bieleho vinného octu

1 malý strúčik cesnaku

štipku mletej rímskej rasce

štipku soli

biele korenie

1 hlávku baby romano šalátu

1 malú šalotku alebo väčšiu jarnú cibuľku

2 avokáda

4 až 6 datlí

Postup:

Dva pomaranče olúpeme a pokrájame na malé kúsočky. Z tretieho pomaranča vyžmýkame šťavu, trošku si necháme do zálievky a zvyšok prešľaháme s olejom, octom, prelisovaným cesnakom a korením. Hlávku šalátu zbavíme vrchných listov, rozpolíme, vyrežeme tvrdý stred a nadrobno nakrájame. Šalotku ošúpeme, pokrájame na plátky a rozoberieme na malé kúsky. Šalát rozprestrieme na dno misky. V jednej miske zmiešame pomaranč so zálievkou, pridáme na kocky pokrájanú dužinu avokáda, premiešame a navrstvíme na šalát. Datle odkôstkujeme a pokrájame na prúžky. Ozdobíme cibuľovými krúžkami, kúskami datlí a podávame.

pexels.com

</p

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 18:57