Marek Bartoš, sevruga.cz
StoryEditor

Pripravte si na večer fantastické zapekané smotanové zemiaky

17.11.2020, 15:00
Recepty a tipy
Chcete na večeru zasýtiť niekoľko hladných krkov? Tak pokračujte v čítaní...

Suroviny:
900 g zemiakov (varný typ B)
450 ml smotany na šľahanie (min. 31%)
2 strúčiky cesnaku
150 g parmezánu
2 vetvičky tymiánu
na ozdobu soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie


Zemiaky ošúpte a nakrájajte na 3 mm plátky. Smotanu varte s celým olúpaným cesnakom, až kým sa jej objem nezmenší na dve tretiny toho pôvodného. Ochuťte soľou a korením, pridajte nastrúhaný parmezán a premiešajte, aby sa rozpustil.Lístky tymiánu obtrhajte a premiešajte so zemiakmi. Prilejte smotanu, premiešajte a presuňte do zapekacej formy.Pečte v rúre predhriatej na 170 °C do zlatista, trvá to asi hodinu. Hotové zemiaky ozdobte lístkami (alebo celými vetvičkami) tymiánu a podávajte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 16:18