Zdroj: shutterstock.com

Zdravé, chutné a navyše hotové za pár minút. Pripravte si pečené bataty

redakcia EVITA 25.10.2020, 15:30 Recepty a tipy
Ak vás už omrzeli klasické hranolky, máme pre vás verziu, ktorú si rozhodne zamilujete. Ručíme!

Potrebujeme na 4 porcie:
4 bataty
250 g hrudkovitého tvarohu
150 g jogurtu
1 PL jemne strúhaného chrenu
mleté čierne korenie
soľ
bazalku

Postup – bataty:
Bataty očistíme a celé aj so šupkou dáme na plech. Podlejeme trochou vody a pečieme asi 40 minút na 220 stupňov. Po 20 minútach bataty pretočíme, aby sa prepiekli rovnomerne z oboch strán.

Postup – dip:
Tvaroh zmiešame s jogurtom a chrenom. Dochutíme soľou, korením a nasekanou bazalkou.

Tip: Predvarené bataty sa rýchlejšie upečú.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.