Zdroj: shutterstock

Tento recept budete milovať. Šalát, z ktorého nepriberiete, no zároveň sa poriadne najete!

redakcia EVITA 24.10.2020, 11:00 Recepty a tipy
Šalát nemusí byť len nuda, z ktorej ostanete hladné.

Potrebujeme:
100 g chladeného lososa;
50 g masla;
čerstvá bazalka;
1 strúčik cesnaku;
šťava z 1/2 citróna;
soľ;
mleté čierne korenie;
kvety tymianu.

Šalát:
Pripravíme si zmes rôznych šalátov podľa chuti. Ja som použila šaláty z našej záhrady: kučeravý šalát biely aj červený, dubček, perilu, kapucínku, bazalku, myzuna šalát, reďkovku, mladú cibuľku a mangold (iba stonku).

Zálievka:
3 PL olivového oleja;
šťava z 1 ks citróna;
štipka soli;
štipka čierneho mletého korenia;
1 KL trstinového cukru.

Postup:
Lososa si očistíme, umyjeme a usušíme. Následne ho pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme soľou, mletým čiernym korením a necháme 10 min. odležať. Losos je pripravený na gril, ktorý dobre rozohrejeme, pokvapkáme olivovým olejom a po jeho bokoch položíme kvety tymianu, z ktorých nasiakne vôňu a chuť. Grilujeme 5 – 7 minút z každej strany. Medzitým si do misky natrháme šaláty, nakrájame reďkovku, cibuľku a zalejeme zálievkou. Z masla, bazalky a cesnaku si vyrobíme bylinkové maslo, ktoré použijeme na teplého lososa.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.