shutterstock
StoryEditor

Zemiaky, ktorých sa nebudete vedieť dojesť. Skúste náš ľahký recept a zaručene sa budete oblizovať

17.10.2020, 13:00
Recepty a tipy
Aj keď je nápaditý recept určený pre vegetariánov, zaručene vám v ňom nebude nič chýbať.

Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
300 g čerstvých lesných húb
3 veľké zemiaky
200 g syra Taleggio (alebo klasického mäkkého plesňového syra)
200 ml sladkej smotany
30 g parmezánu
2 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
panenský olivový olej
1 PL masla
soľ
čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:
Kefkou vyčistíme lesné huby. Nepoužívame vodu. Na tenké plátky hrubé asi tri milimetre nakrájame očistené huby a ošúpané zemiaky. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a na 2 – 3 minúty pridáme nakrájané zemiaky. Zemiaky vyberieme sitkom a necháme odkvapkať.
Vo veľkej panvici necháme rozohriať maslo a 4 PL olivového oleja. Pridáme nakrájané huby a pár minút restujeme na miernom ohni. Pridáme pretlačený cesnak a restujeme ešte ďalších päť minút. Dáme preč z ohňa a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dno pekáča vyložíme papierom na pečenie. Na spodok položíme vrstvu všetkých odkvapkaných zemiakov, na zemiaky naukladáme vrstvu všetkých restovaných húb. Posypeme na kocky nakrájaným syrom Taleggio.
Smotanu zmiešame s nastrúhaným parmezánom a lyžicou pridáme na zemiaky a huby. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút. Alobal odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:49