Na 12 porcií
Cesto:
3 vajcia
150 g krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
150 ml slnečnicového oleja
250 g polohrubej múky + na vysypanie pekáča
1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
100 ml polotučného mlieka
tuk na vymastenie pekáča
Plnka:
250 g mäkkého tvarohu v kocke
80 g práškového cukru
1 vajce
1/2 vrecúška vanilkového pudingového prášku
300 g egrešov, červených a zelených
1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov pripravíme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny. Pomaly do nej zašľaháme olej a striedavo zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a mlieko. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
2. Hotové cesto rozotrieme do pekáča vymasteného tukom a vysypaného polohrubou múkou.
3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vajcom a pudingovým práškom. Náplň nanesieme pomocou lyžice na cesto a ľahko ju rozotrieme. Navrch nakoniec rozložíme očistené egreše. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme rez vychladnúť v pekáčiku a nakrájame na porcie.