shutterstock.com
StoryEditor

Prinášame vám dva skvelé bryndzové recepty od Roba Pappa

23.09.2020, 14:00
Recepty a tipy
Vychutnajte si bryndzové recepty podľa Roba Pappa.

Niektoré ženy mužov za sporákom „nemusia“, iné si rady nechajú pripraviť čosi chlapsky originálne. Spevák Robo Papp sa len nedávno znova oženil a zatiaľ nevedno, ako jeho gastronomické snahy berie mladomanželka, no to, že sa v kuchyni vie obracať, dokázal už neraz. Hoci s krájaním zeleniny to raz poriadne prehnal – odrezal si kúsok prsta až na kosť a veru ako gitarista bol na nejaký čas doslova „nahratý“. Ako sa priznal: „Odvtedy si dávam veľký pozor, pri varení ,nemachrujem‘ a radšej krájam pomalšie.“

Bryndzové recepty podľa Roba Pappa

Rizoto s bryndzou a vínom
250 g ryže arborio
panenský olivový olej
kapia (čerstvá paprika červená)
2 strúčiky cesnaku
500 ml vývaru
300 ml suchého bieleho vína
75 g masla
50 g bryndze
petržlenová vňať, soľ, čierne korenie

1. Na olivovom oleji niekoľko sekúnd restujeme nadrobno nakrájaný cesnak tak, aby nezačal hnednúť. Pridáme ryžu a asi pol minúty miešame s cesnakom. Po troškách za stáleho miešania začneme prilievať biele víno. Keď sa časť vína vyparí a vpije do ryže, prilejeme ďalšie, rovnako prilievame vývar. Stále miešame, kým nebude ryža uvarená al dente.
2. Vmiešame maslo a bryndzu. Osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a ozdobíme nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou.

Šalát s bryndzovou zálievkou
cherry rajčiny
stonkový zeler
mladá cibuľka
kôpor
panenský olivový olej
3 citróny
čili papričky
bryndza
med, soľ, čierne korenie

1. Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou v pomere 2 : 1. Prisypeme nasekaný kôpor a časť bryndze tak, aby vznikla nie príliš hustá omáčka. Dochutíme medom, soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridáme viac citrónovej šťavy.
2. Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky a prelejeme bryndzovým dresingom. Šalát môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k ľubovoľnému mäsu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:28