shutterstock.com
StoryEditor

Upečte si šťavnatú gaštanovú tortu podľa receptu Katky Brychtovej

17.09.2020, 16:00
Recepty a tipy
Je známa pohostinnosťou a láskou k pečeniu. Tú jej vštepila stará mama Tulika. Veľa jej receptov si Katka zaznamenala a dodnes podľa nich pečie, dokonca sa ocitli aj v jej zatiaľ dvoch knižkách o cukrárskych dobrotách.

Katkina gaštanová torta

SUROVINY:
500 g rozmrazeného gaštanového pyré
250 g zmäknutého masla
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžica rumu
6 vajec
250 g čokolády na varenie
4 lyžice kryštálového cukru
Na polevu:
150 g čokolády na varenie
Na ozdobenie:
ovocie podľa sezóny
nastrúhané gaštanové pyré
šľahačka

1. Formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
2. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť.
3. Medzitým v mise vymiešame gaštanové pyré so zmäknutým maslom, pridáme vanilkový extrakt, žĺtky a rum. Nakoniec vmiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.
4. V ďalšej mise dotuha vyšľaháme bielky s cukrom. Zmes opatrne po lyžiciach vmiešame do gaštanovej masy.
5. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 45 minút.
6. Keď torta vychladne, polejeme ju čokoládou, ktorú roztopíme vo vodnom kúpeli. Ozdobíme ovocím a nahrubo nastrúhaným gaštanovým pyré.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katarína Brychtová (@katarinabrychtova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 22:00