Pixabay
StoryEditor

Špíz, aký ste ešte nejedli. Po grilovanej dobrote s kukuricou sa budete zaručene oblizovať

13.08.2020, 10:00
Recepty a tipy
Bez milovanej letnej pochúťky to na večernej garden párty nie je ono! Prinášame vám vylepšený recept na grilovaný špíz. Pochutí si, zaručene, každý.

Doba trvania: 7 hodín

Potrebujeme na 4 porcie:
600 g kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL oleja, 4 PL ananásového džúsu, soľ, korenie, 2 mladé kukurice, 1 malú zelenú papriku, 1 malú červenú papriku, 2 malé cibule


Postup:
Kuracie mäso pokrájame na kúsky, cesnak pretlačíme. V miske premiešame olej, džús, soľ, korenie. Marinádu vlejeme do plastového uzavierateľného téglika, pridáme kocky mäsa a odložíme rozležať do chladu na 6 hodín, najlepšie cez noc.
Kukurice očistíme od šúpolia a vlákien, pokrájame na hrubšie kolieska. Papriky zbavíme stopiek a jadierok, nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Na špízy napichujeme striedavo mäso, kukuricu a papriky. Grilujeme na strednom plameni. Počas grilovania špízy otáčame.

shutterstock

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:20