Unsplash
StoryEditor

Recept, za ktorým budete šalieť. Jedli ste už pizzové zemiaky?

08.08.2020, 12:00
Recepty a tipy
Tento jednoduchý recept sa vám zíde, keď sa vám nebude chcieť vymýšľať nápadité jedlá.. a ako bonus si ho veľmi rýchlo obľúbite.

Potrebujeme:

2 veľké zemiaky, 2 plné lyžice oleja, 1 malú paradajku, 1 šálku nakrájanej klobásky, 2 zelené papriky, soľ, mladú cibuľku, 2 polievkové lyžice konzervovanej kukurice, 1 pohár strúhaného syra, 1 polievkovú lyžicu kečupu, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku

Postup:

Zemiaky si umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Na každom následne nožom narežeme plytké ryhy do mriežky. Plech medzičasom vystelieme papierom na pečenie a rúru necháme vyhriať na 200 stupňov. Plátky naukladáme na plech, osolíme a potrieme jemnou vrstvou oleja. 

V mise si zatiaľ pripravíme podkladovú omáčku. Zmiešame paradajkový pretlak, koreniny, zvyšný olej a týmto všetkým opäť potrieme plátky. Na záver posypeme strúhaným syrom, poukladáme pokrájané klobásky, paradajky, papriku a kukuricu a na záver posypeme ďalším syrom. Pečieme približne 10 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:10