unsplash.com
StoryEditor

Tieto omáčky a dipy ku grilovanému mäsu si okamžite zamilujete!

14.07.2020, 13:30
Recepty a tipy
Milujete grilovačky, no keď dôjde k omáčkam, kúpite si ich jednoducho v obchode? Chyba! Omáčky vedia dochutiť vaše delikatesy a spraviť z vašej grilovačky jeden gurmánsky zážitok. Vyskúšajte tie naše.

Omáčky a dipy k mäsu

Cibuľový toping
SUROVINY
3veľké červené cibule
1 citrón
2 lyžice olivového oleja

Cibuľu nakrájame úplne najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, dobre premiešame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa そいこ (@soyc_o),

Cibuľová omáčka
SUROVINY
2 veľké biele cibule
2 lyžice oleja
2 lyžice cukru
5 lyžíc červeného vína
2 lyžice balzamika
3 klinčeky

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nathalie Tremblay (@nathalietremblay19),


Cibuľu nakrájame na slížiky a prudko opečieme na oleji do zlatista. Pridáme cukor, skaramelizujeme. Prilejeme víno, balzamiko a pridáme klinčeky. Prešľaháme, krátko prehrejeme a necháme vychladnúť.

Krém z pečeného cesnaku
SUROVINY
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
soľ
štipka mletého čili

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Globe ? Pravasi (@globe_pravasi),


Neolúpané cesnakové strúčiky pečieme pri 180 stupňoch asi 8-10 minút. Upečený cesnak olúpeme, strúčik dáme do mažiara, pridáme olej, soľ, čili a všetko spolu vymiešame. Krém bude jemnejší, ako doň pridáme trochu smotany.

Cigánska omáčka
SUROVINY
2 farebné papriky
1 rajčina
1 červená cibuľa
200 ml kečupu
2 lyžice worcesterskej omáčky
2 lyžice oleja
soľ
štipka mletého čierneho korenia

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The On’On Sauce team (@ononsauce),


Papriky opečieme nasucho v rúre. Zabalíme ich do mikroténového vrecka, aby sa zaparili a dali sa ľahšie olúpať. Olúpané nakrájame nadrobno, rovnako ako rajčiny a cibuľu. Zeleninu zmiešame s kečupom, worcesterskou omáčkou, olejom, soľou a korením. Omáčku necháme vychladnúť.

Jogurtový dip s bylinkami
SUROVINY
250 g gréckeho jogurtu
1 lyžička medu
1/2 menšej šalátovej uhorky
hrsť lístkov mäty
1 lyžica nasekanej pažítky
25 g praženého sezamu
1/2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
soľ
mleté čierne korenie

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nikoletta’s Kitchen (@nikolettaskitchen),


Jogurt vyšľaháme s medom, uhorku rozkrojíme, zbavíme ju semienok a zvyšok nakrájame na drobné kocky. Vmiešame do jogurtu spolu s nasekanými bylinkami a väčšou časťou praženého sezamu. Dochutíme citrónovou kôrou, soľou a korením. Pred podávaním ho posypeme zvyšným sezamom a môžeme ozdobiť napríklad mätou a čerstvou uhorkou.

Kokteilový dresing s praženou slnečnicou
SUROVINY
80 g slnečnicových semienok
100 g majonézy
50 g bieleho gréckeho jogurtu
100 g sladkého kečupu
1 lyžička brandy
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Klatovské kuřecí (@klatovskekureci),


Slnečnicové semienka pražíme na suchej panvici, až začnú voňať. Necháme vychladnúť, polovicu semien rozdrvíme v mažiari alebo nasekáme najemno. Majonézu, jogurt, kečup, brandy a citrónovú šťavu prešľaháme. Ochutíme soľou a korením, vmiešame rozdrvené semienka. Zvyšnými posypeme dresing.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:04