shutterstock.com
StoryEditor

Žiaden lepok a laktóza a predsa chutí ako pravá! Táto čokoládová torta je zdravou dobrotou

16.06.2020, 10:30
Recepty a tipy
Máte v rodine celiatika alebo člena s intoleranciou na mlieko? Žiaden problém! Prinášame vám recept na lahodnú tortu, z ktorej si bude môcť odhryznúť naozaj každý.

Potrebujeme na jednu tortovú formu:
150 g tmavej 70 % čokolády
80 g praženého masla ghee
100 g nadrobno mletých mandlí (nie na prášok)
3 vajcia
120 g trstinového cukru
800 g bobuľového ovocia (podľa toho, čo vám chutí) + pár kúskov na ozdobenie
5 g agaru

Postup:
1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a pražené maslo.
2. 3 vajcia šľaháme spolu so 60 g trstinového cukru dovtedy, kým vznikne krém.
3. Do krému nasypeme mleté mandle a dôkladne ich zamiešame.
4. Do krému vlejeme roztopenú čokoládu a ešte ešte raz dôkladne premiešame.
5. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút v rúre, ktorú sme predhriali na 180 °C. V teplovzdušnej pečieme pri teplote 160 °C asi 22 minút.
6. Kým sa pečie korpus, dáme spolu variť 800 g ovocia, 60 g trstinového cukru (nemusíme použiť) a agar. Zmes musí prejsť varom. Zmes vlejeme na upečený korpus. Necháme vychladnúť.
7. Nakoniec tortu ozdobíme čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 21:42